4 Info Ringkas Mengenai Performance Drink Shaklee Sebagai Minuman Penambah Tenaga

0

Info Ringkas Minuman Bertenaga Performance Drink Shaklee

Selain Mealshake, Omega Guard dan Herbal Blend, Performance Drink adalah satu lagi supplemen yang kena sentiasa ada kat rumah.

Performance Drink kakda dah anggap sebagai salah satu emergency kit yang wajib ada kat rumah.

Betapa orang-orang tua rasa minyak gamat itu wajib, begitulah juga perasaan kakda terhadap Performance Drink ni.haha

Korang dah boleh faham kan sekarang betapa Performance Drink perlu ada di rumah. Kenapa ye? Kakda cerita kat sini.

Sejarah Penciptaan Minuman Bertenaga Performance Drink.

Performance Drink pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an. Idea penghasilan minuman bertenaga bebas gas ini adalah hasil kerjasama oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme).

Selain itu, Performance Drink juga merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat.

Penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini. Ia merupakan salah satu rekod dan bukti kehebatan Performance Drink.

Performance Drink juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat.

Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara termuka juga memilih Performance Drink sebagai minuman tenaga pilihan utama mereka.

Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Performance Drink Diperkuat Dengan OptiCarb

Ujian klinikal membuktikan rumusan eksklusif OptiCarb yang sudah dipatenkan ini akan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh.

Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

4 Manfaat Utama Performance Drink Shaklee:

1. Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

  • Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
  • Menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal
  • Meningkatkan daya tahan otot
  • Memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

2. Membekal Tenaga dan Daya Ketahanan Fizikal

  • Mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh
  • Mengimbangi metabolism air dalam tubuh.
  • Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride.
  • Produk ini turut dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap di kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

3. Mencegah Dehidrasi

  • Mengurangkan kehausan,
  • Mencegah dehidrasi
  • Melembapkan kulit
  • Kelihatan muda.

4. Mengekalkan Paras Gula

  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot.
  • Percepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot.

Siapa Yang Sesuai Memgambil Performance Drink.

Yang bestnya Performance Drink ni, satu family semua boleh minum.

Korang pernah tak anak sakit disebabkan cirit-birit dan muntah, pastu doktor bagi beberapa paket ubat jenis serbuk; serbuk minuman ORS.

ORS yang biasa kita dapat dari klinik

Ubat tu kita kena bancuh dan bagi anak minum. Rasa dia masin-masin sikit. Dan biasanya anak memang susah nak minum habis. Sebab rasanya yang macam geli-geli dan tak berapa sedap.huhu

ORS – Oral Rehydration Salts ialah gabungan glukos dan beberapa jenis garam mineral bertujuan untuk memberikan tenaga segera dan untuk mengelakkan badan terhidrasi.

Nampak tak fungsi dan kandungan ORS tu apa? Glukosa dan Garam. Untuk memberikan tenaga dan mengelakkan hidrasi.

Sama fungsi dengan Performance Drink.

Malah Performance Drink berkesan jauh lebih cepat, kesannya lebih hebat malah rasanya juga jauh lebih sedap.(Gituu..)

Performance Drink sangat sesuai untuk :

  • Para atlet atau mereka yang aktif bersukan
  • Mereka yang berpuasa
  • Orang yang akan menjalani pembedahan,
  • Mereka yang baru lepas menjalani pembedahan dan sukar untuk makan
  • Mereka yang tidur lewat malam,
  • Individu yang mengalami keletihan
  • Individu yang mengalami penyahhidratan otot dan kulit
  • Wanita yang mempunyai masalah vagina yang kering
  • Individu dewasa dan kanak-kanak yang mengalami cirit-birit dan muntah
  • Mereka yang tiada selera makan
  • Mereka yang mempunyai paras gula didalam darah yang rendah
  • Individu yang sering mengalami masalah kepeningan.

Cadangan Hidangan:

Sarapan : campurkan 1 sudu besar setiap Performance, Energizing Soy Protein dan Meal Shake.

Aktiviti Senaman : Campurkan 2 sudu besar dalam 500ml air dan minum 1 jam sebelum memulakan latihan fizikal dan setiap 30 minit sewaktu latihan fizikal. Minum 1 jam kemudian selepas latihan fizikal untuk penyahhidratan dan mengembalikan tenaga.

Nota: Elakkan dari terdedah (simpan dalam peti sejuk selepas buka)

Testimonial Performance Drink

Performance Drink adalah salah satu supplemen yang membantu pesakit Denggi. (Fullset Denggi; PD + Vitamin C + Nutriferon + ESP). Jom kita dengar sendiri apa kata Pakar Nutrisi Shaklee, Puan Sarah mengenai cara mengatasi penyakit Denggi secara semulajadi tanpa ubat.

Testimoni Perfromance Drink Membantu Menurunkan Suhu Badan Anak Demam (Bayi)
Testimonial Atlet mengamalkan Performance Drink

 

Hubungi kakda untuk mendaftar dan membuat belian sebagai ahli. Juga bagi mendapatkan khidmat konsultasi.

http://pdshaklee.wasap.my/

http://pdshaklee.wasap.my/

http://pdshaklee.wasap.my/

Belian melalui kad debit/kredit juga dibenarkan. Klik Link dibawah;

Order Performance Drink Disini

Kakda Mamikembar
Ejen Shaklee Kota Bharu
PickUp Point: Roti Perling Kubang Kerian, Bank Islam Pasir Tumboh, SKSB Badak Bachok, SKSB Wakaf Stan.
Penghantaran melalui POS MALAYSIA dan GDEX.
COD sekitar Kota Bharu: Berbayar menggunakan khidmat Runner.

 

 

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge