7 Kebaikan Multivitamin Mealshakes Shaklee Untuk Anak Yang Mudah Jatuh Sakit

0

Kebaikan Mealshake Shaklee – Vitamin Penting Untuk Anak.

Di entry ini, kakda nak cerita sedikit pasal Mealshake multivitamin yang kakda bagi anak-anak makan. Multivitamin ni kakda dah start bagi anak-anak makan since kakda kenal produk Shaklee di sekitar tahun 2013.

Apa yang best sangat dengan Mealshake ni, ia buat kakda semakin jarang dapat menjejakkan kaki ke klinik. Padahal dulu, trip ke Klinik Kanak-kanak merupakan salah satu aktiviti yang menyeronokkan sebab anak-anak dapat main toys kat klinik dan dapat keluar dari rumah.haha

Tapi untuk info, kakda bukan totally bagi Mealshake saja tau. Mealshake ni hanya satu daripada 4 vitamin khas untuk anak-anak kakda.

Secara ringkasnya vitamin untuk anak-anak kakda ialah;

  • Mealshake – multivitamin. Untuk supply multivitamin yang penting untuk bantu tumbesaran mereka.
  • Omega Guard – minyak ikan khas untuk perkembangan otak anak-anak. Dan ada sebab lain. Hat tu kakda cerita di entry yang lain ya.
  • Nutriferon – untuk Up kan immune system a.k.a sistem pertahanan tubuh melawan penyakit.
  • Performance Drink – Sebagai pengganti air garam yang kakda akan bagi anak-anak masa dorang kena cirit-birit, muntah atau demam.

Kali ni kakda hanya nak fokus kebaikan multivitamin Mealshake saja. InshaaAllah kakda akan kupas satu-persatu kepentingan setiap vitamin yang kakda list kat atas nuh.

Yang penting, kesemua vitamin yang kakda bagi anak-anak ni sangat-sangat membantu tahap kesihatan mereka.

Dulu masa kakda baru ada anak sorang, masa tu tak kenal lagi Shaklee. Memang kerap sangat jumpa doktor. Kat petiais pun berlambak ubat demam. Macam-macam ubat ada.

Sekarang ni, ubat demam pun dah nak keras sebab lama sangat dah duk dalam peti. Dah expired gamaknya.huhu

7 Kebaikan Mealshake Shaklee Multivitamin Yang Sesuai Untuk Anak.

1. Nutirisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis Vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang berkerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh

Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

3. Membantu Tumbesaran

Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

4. Anti-Oksida 

Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan Seri Wajah

Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

6. Detoksifikasi

Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

7. Kelazatan Rasanya

Minuman yang lazat (berperisa vanilla) dan mengandungi fruktosa semulajadi; penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.

Cara Pengambilan Mealshake Shaklee

Antara cadangan cara pengambilan Mealshake ialah dengan mencampurkannya ke dalam minuman kegemaran anak contohnya susu. Setiap hidangan masukkan 1 sudu Mealshake. Min 2 sudu sehari.

Mealshake tidak boleh dijadikan sebagai pengganti susu tepung anak.

Macam kakda, kakda suka beli fresh milk dan taburkan Mealshake atas susu segar tu masa nak minum. Ala macam buat Milo Tabur, tapi hat ni kita buat susu tabur Mealshake.hihi

Nota:
Hanya 120kalori untik setiap hidangan. Boleh dicampur/dikisar bersama buah-buahan, ESP atau apa jenis minuman kegemaran. Lazat dinkmati dalam air sejuk mahupun panas.

 

Cubalah Mealshakes hari ini. Kakda gerenti, anda pasti tidak menyesal malah lebih bersyukur sebab sempat mengenali Mealshake.

ORDER MEALSHAKE SHAKLEE DISINI

ORDER MEALSHAKE SHAKLEE DISINI

ORDER MEALSHAKE SHAKLEE DISINI

Daftar untuk menjadi ahli shaklee kat sini untuk harga super jimat! Dah daftar, wasap kakda kat sini.

*****************************************************************************

Kakda Agen Shaklee Kota Bharu Dan Kubang Kerian

Wasap: 010-760 4946

IG: vitamin.by.kakda | kakda_vits_kelantan

FB Personal: Ida Chalo

FB Page: Kedai Vitamin Kota Bharu

******************************************************************************

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge