8 Kelebihan Vitamin E Shaklee Untuk Wanita Dan Lelaki

0

Kenapa Vitamin E Shaklee?

Hai hai korang.. kali ni kakda nak share pasal vitamin E shaklee pula. Kenapa orang cari vitamin E ye? Biasanya customer yang kontek kakda dan cari vitamin E ni ada dua golongan;

  • First mereka yang ada masalah kesuburan.
  • Second yang ada masalah jerawat dan parut.

Korang kena tahu, Vitamin E Shaklee merupakan vitamin E yang paling lengkap yang ada di pasaran.

Sebab Apa?

Ianya diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E, ekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta).

Vitamin E Complex Shaklee mengandungi 10mg Selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel , sel darah merah dan tisu-tisu otot.

Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti merkuri & kadmium dan mengukuhkan anti oksidan sekaligus melindungi retina.

8 Manfaat Utama Vitamin E Shaklee;

Sebenarnya kan, vitamin E bukan saja baik untuk kesihatan seks dan jerawat tau, ada banyak lagi kelebihan lain. Kakda listkan kat bawah;

1. Vitamin E Shaklee Melindungi Jantung

Minimin Dos harian Vitamin E: 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat.

  • Melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid;
  • Meningkatkan kolesterol HDL
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri
  • Menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dan lain-lain.

2. Vitamin E Shaklee Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif Lelaki

Minimun Dos harian Vitamin E: 600IU – 800IU

Pada tahun 1924 satu kajian telah membuktikan, pengambilan dos sekitar 600IU – 800IU sehari oleh seorang lelaki mampu memulihkan kemampuan reproduktif dan meningkatkan kiraan sperma mereka.

Biasanya Vitamin E dan Selenium dijual secara berasingan. Namun tidak bagi vitamin E jenama Shaklee dimana Selenium dan Vitamin E hadir bersama-sama dalam satu kapsul yang sama. Menarik bukan?

Shaklee mempunyai kepakaran dan teknologi yang membolehkan mereka berjaya menyatukan selenium di dalam vitamin E. Dimana ia sangat-sangat penting untuk kesihatan seks lelaki.

*gambar google

3. Vitamin E Shaklee Merupakan Agen Anti-Penuaan

Minimun Dos Harian: 1 kapsul vitamin E

Kajian membuktikan, pengambilan 1 kapsul vitamin E Shaklee sehari akan membantu;

  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedut di wajah
  • Mengurangkan garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan di wajah.
  • Memulihkan tekstur kulit, ton muka, dada dan otot peha.

4. Vitamin E Shaklee Merupakan Antioksidan Yang Kuat

Minimun Dos Harian: lebih 1200IU

Mengambil vitamin E lebih kurang 1200IU sehari akan bertindak sebagai antioksidan yang kuat;

  • Berkesan untuk melawan kanser
  • Mengukuhkan sistem imun
  • Menghalang dan melambatkan pertumbuhan tumor
  • Mengurangkan kerosakan sel akibat radikal bebas
  • Memperbaiki masalah oksidasi; katarak dan masalah penglihatan

5. Vitamin E Shaklee Membantu Kelastarian Tenaga

Vitamin E Shaklee juga dikenali sebagai vitamin cinta oleh kebanyakan SID kerana ia mampu meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.

6. Vitamin E Membantu Memperbaiki Arthritis

Vitamin E meningkatjan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos dan sakit sendi.

7. Vitamin E Membantu Menghalang Keguguran

Vitamin E membantu menghalang kematian janin dan keguguran. Selain itu ia juga membantu;

  • Merawat Musculus Pectoralis Fibrosis otot dada,
  • Merawat Sindrom prahaid, dan
  • Merawat Sindrom Menopaus seperti Hot Flush

8. Vitamin E Membantu Memperbaiki Parut

Memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh disapu terus ke atas luka untuk mengurangkan kesan parut.

*gambar google

Adakah Vitamin E Selamat?

Di dalam buku “Perscription for Longevity” yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat perbincangan mengenai keselamatan vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E.

Kajian bertahun-tahun oleh Unibersity Harvard ke atas lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan bahawa dos selamat adalah 3200IU.

Cadangan pengambilan:
• Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 kapsul sehari (selepas makan)
• Untuk anti penuaan dan sistem reproduktif : 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali.
• Menentang kanser dan mengurangkan parut : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali.

Siapa Yang Sesuai Untuk Mengambil Vitamin E?

  • Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
  • Lelaki yang mempunyai masalah kesuburan
  • Individu yang ingin awet muda
  • Individu yang inginkan kulit yang cantik dan bebas dari parut jerawat
  • Individu yang ada masalah kulit seperti Jerawat, Jeragat, Kulit Kusam, Tona Tidak Sekata, Strecthmark dan Parut.
  • Anemia
  • Mempunyai masalah saraf dan otot
  • Masalah rambut gugur

Testimonial Set Shaklee Yang Mengandungi Vitamin E.

Sekarang mari kita tengok testimonial mereka yang telah mengamalkan Vitamin E shaklee;

Vitamin E dijadikan masker dan sapu pada parut
Pengguna Vitamin C dan Vitamin E Shaklee
Lagi testimoni pengguna vitamin C dan E

 

Vitamin E bantu atasi masalah jerawat di dagu, masalah kering tumit kaki dan kulit jari.
Pengguna Vitamin C dan E secara konsisten
Pengguna Vitamin C dan E; kulit berminyak, jerawat pasir halus, tona tidak sekata, liang pori besar dan garis halus di wajah.

Boleh hubungi kakda untuk tempahan vitamin dan konsultasi;

Ida Chalo

COD/Pick Up: Kakda Agen Shaklee Kota Bharu, Kubang Kerian (KFC), Pasir Tumboh (Bank Islam), UMK Pengkalan Chepa, SKSB Badak Bachok.

Call/SMS/WhatsApp: 010-760 4946

IG: vitamin.by.kakda | kakda_vits_kelantan

FB Page: Kedai Vitamin Kota Bharu

Penghantaran ke seluruh Malaysia menggunakan POS MALAYSIA dan GDEX.

***********

Beli Vitamin C dan E Menggunakan Kad Kredit Atau Debit Lebih Mudah Dan Selamat.

Jangan risau, selain membuat pembelian menggunakan cash, anda juga boleh menggunakan kad kredit atau debit untuk membeli produk shaklee. Caranya mudah. Hanya dengan klik link dibawah, anda akan dibawa terus ke laman utama shaklee dan pembelian 100% selamat dan sulit.

ORDER VITAMIN C DAN E SHAKLEE DISINI

ORDER VITAMIN C DAN E SHAKLEE DISINI

Daftar untuk menjadi ahli shaklee untuk penjimatan sehingga 21%!

Buat Bisnes Shaklee Tanpa Jejaskan Masa Study

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge