Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

YOUTH Skincare

Kongsi Pengalaman Besarkan Anak Kembar

Intai Si Kembar

Pengalaman Travel & Tips Menarik

Kakda Go Travel

Set Whitehead Blackhead Whitehead

9 Persoalan Tentang Set Hilangkan Whitehead Dan Blackhead

Produk Untuk Whitehead Dan Blackhead

“Ida, ko ada tak biji putih kat area hidung? Aku ada banyak lah. Bila picit keluar benda macam putih tu. Apa benda tu ek?”

Kakda tahu majoriti dari kita semua dah tahu benda putih yang banyak kat hidung atau muka tu dipanggil whitehead. Manakala biji berwarna hitam tu disebut blackhead. 

Sebenarnya ada banyak lagi jenis jerawat dan biji putih kat muka kita, macam jerawat nasi dan cyst, tapi yang femes adalah whitehead, blackhead dan jerawat.

Punca Terbentuknya Biji-biji Putih Dan Hitam Di Muka.

Punca whitehead dan blackhead ni umumnya sama je. Antaranya disebabkan masalah hormon, faktor genetik, salah pilih produk skincare, kotoran, merokok dan hamil.

Walaupun kebanyakan dari kita dah tahu Apa Beza Whitehead dan Blackhead, tapi masih ada yang rasa blurr dan bertanya.

So, kakda akan cuba jawab beberapa soalan yang sangat kerap ditanya kepada kakda semasa prospek hendak membeli Set Hilangkan Whitehead dan Blackhead ni.

Soalan Biasa Pasal Produk Untuk Whitehead.

1. Ada tak vitamin atau suplemen khas untuk hilangkan Whitehead?

Iya ada.

Untuk whitehead kakda cadangkan untuk mengambil 4 suplemen ini.

  • GLA Complex untuk stabilkan hormon.
  • SR Vita-C Plus bantu kecilkan liang pori dan bekalkan kolagen kepada kulit
  • Garlic Complex sebagai antibiotik semulajadi melawan bakteria kulit.
  • Caratomax sebagai sumber antioksidan untuk mengelakkan radikal bebas.

2. Cukupkah dengan suplemen? Produk luaran untuk muka (Skincare) perlu tak?

Untuk menghilangkan whitehead sepenuhnya, kedua-dua suplemen dan produk skincare sama penting.

Mereka yang amalkan vitamin shaklee untuk elak whitehead semata-mata tanpa menggunakan pencuci muka, masalah whitehead mereke memang terbukti berkurangan tapi still lebih baik jika disertai dengan penggunaan produk luaran yang hebat seperti produk jenama YOUTH.

Kakda nasihatkan, sebaiknya cari produk muka yang bebas bahan kimia berbahaya dan sesuai dengan jenis kulit kita agar whitehead lebih cepat hilang dan kulit menjadi lebih cantik dan sihat.

3. Vitamin Shaklee ni selamat tak? Saya risau nak makan suplemen. Sebab saya tak yakin. Takut menjejaskan hormon.

Jangan risau. Semua produk shaklee adalah 100% berasaskan bahan semulajadi dan sudah semestinya selamat!

Ia tidak akan menjejaskan hormon malah akan membantu pula hormon menjadi lebih stabil.

Salah satu punca utama whitehead terjadi adalah disebabkan oleh liang folikel kulit menghasilkan minyak yang berlebihan. Minyak yang berlebihan di muka dan hidung pula adalah berpunca daripada hormon yang tak stabil.

GLA Complex bukan hormon. Ia hanya penstabil hormon. Malah ia sangat selamat kerana 100% berasaskan bahan semulajadi dan bebas daripada bahan cemar yang berbahaya.

4. Set Hilangkan Whitehead ni boleh makan masa period tak?

Iya. Boleh. Semua vitamin shaklee selamat diamalkan dan boleh diambil semasa period.

5. Lelaki boleh makan tak?

Boleh bah!! Lelaki pun boleh makan. Jangan risau. Semua suplemen shaklee boleh diambil oleh lelaki dan wanita.

6. Kalau blackhead nak makan apa?

Blackhead juga sama. Boleh ambil vitamin yang sama dengan vitamin whitehead (GLA Complex, SR Vita-C Plus, Garlic Complex dan Caratomax).

Lebih baik lagi jika dibantu oleh produk jagaan kulit luaran jenama YOUTH.

7. Berapa lama untuk nampak kesan?

Ok. Soalan ni susah!hahaha

Keberkesanan Set Hilangkan Whitehead adalah berbeza untuk setiap individu. Banyak faktor yang mempengaruhi sejauh mana dan secepat mana vitamin untuk whitehead ni untuk menunjukkan kesan.

Ada yang cepat, ada juga jenis yang lambat. Jika dalam tubuh seseorang itu kandungan toxinnya tinggi, lebih susah dan lambat Set Hilangkan Whitehead untuk menunjukkan kesan positif.

Ini kerana toxin akan dikeluarkan terlebih dahulu. Atau yang biasa kita panggil sebagai proses detox. Proses detox sebenarnya sentiasa berlaku meskipun kita tidak mengambil nutrisi penting yang secukupnya untuk tubuh kita.

Namun, bila kita tiba-tiba bekalkan tubuh dengan nutrisi terbaik dan cukup lengkap, proses detox akan menjadi lebih hebat. Dan antara kesan sampingan daripada proses detox ini adalah whitehead menjadi semakin teruk malah mungkin akan menyebabkan jerawat. Itu normal.

Ia juga dipanggil sebagai Krisis Penyembuhan (Healing Crisis).

Antara faktor lain yang mempengaruhi adalah cara hidup, corak pemakanan, rutin senaman, persekitaran dan sebagainya.

Walau bagaimana pun, cuba lah untuk hidup dengan gaya hidup yang sihat agar kesannya lebih cepat dirasai.

8. Ibu menyusu boleh makan tak?

Iya boleh. Ia tidak membahayakan bayi. Malah bagus untuk membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh bayi kerana bayi turut mendapat nutrisi daripada apa yang si ibu makan.

9. Ibu hamil boleh ambil tak vitamin untuk Whitehead?

Tak boleh dan boleh.

GLA Complex merupakan penstabil hormon. Wanita yang sedang mengandung, hormonnya berbeza dengan wanita yang tidak hamil. Meskipun begitu, perubahan hormon semasa mengandung tidak perlu dirisaukan kerana ianya adalah normal.

Jadi ia tidak sesuai dan tiada keperluan yang mendesak untuk diambil semasa hamil.

Walau bagaimanapun ia tidak lah jatuh dalam kategori berbahaya untuk bayi dalam kandungan. Namun ia masih tidak sesuai untuk diambil semasa mengandung.

Namun Vita-C plus, Caratomax dan Garlic masih boleh dimakan. Ibu cuma perlu elakkan GLA Complex sahaja.

 

Testimonial 1:

Testimonial 2:

 

Testimonial 3:

Testimonial 4:

Order/Pertanyaan:

Untuk order dan sebarang pertanyaan, klik direct link whatsapp ini.

Atau klik link dibawah untuk membuat pembelian shaklee secara online menggunakan Kad Kredit/Debit.

“Order Set Hilangkan Whitehead (Garlic) Online”

 

Luv,

KakDa MamiKembar

010-760 4946

Pengedar Shaklee Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan.

(Penghantaran sampai rumah)

 

++++++++++++++++++++++++++++++++

Dapatkan Produk Daripada Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia.

KEDAH

Pendang, Kedah

Pengedar Shaklee Pendang, Kedah Syazwani Zulkifli 019-411 8498

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

TERENGGANU

Kuala Terengganu, Terengganu

Pengedar Shaklee Kuala Terengganu Farah 012-735 4137

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

PERAK

Seri Manjung,Perak

Pengedar Shaklee Seri Manjung, Perak Ekin 014-942 2263

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

SABAH

Kota Kinabalu, Sabah.

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu, Ewi 011-1205 1705

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

Kota Belud, Sabah

Pengedar Shaklee Kota Belud, Collen 013-557 7849

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

Papar, Sabah

Sandakan, Kota Kinabalu, Sabah

Pengedar Shaklee Sandakan Nida 016-584 2330

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

Tuaran, Sabah

Pengedar Shaklee Tuaran Wazie 016-810 4057

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

SARAWAK

Sibu, Sarawak

Pengedar Shaklee Sibu Syima 013-567 6802

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

Pengedar Shaklee Sibu Lyiyana 014-596 6167

Klik link ini untuk menghubungi beliau terus melalui WhatsApp

Jika tiada pengedar/agen shaklee berhampiran kawasan anda, anda sendiri berpotensi besar untuk menjadi agen/pengedar shaklee di kawasan anda.

Untuk menjadi pengedar/agen, anda hanya perlu membayar sebanyak Rm80 sahaja. Tidak perlu menyimpan stok dan semua urusan penghantaran dan pengeposan akan dilakukan oleh pihak Shaklee sendiri.

Whatsapp Kakda Segera Untuk Menjadi Agen Shaklee Kawasan Jajahan Anda!

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

WhatsApp chat