Benci Shaklee Pada Mulanya, Akhirnya Doktor Ini Menjadi Master Coordinator Setelah Mencuba ESP Ketika Mengandung

0

Kisah Doktor Anti-Shaklee Tewas Dengan ESP Shaklee.

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab apa, sebab saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sebab kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sebab saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Mengandung kali pertama, sangat mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sebab sakit tulang belakang.

Penat sangat rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sangat neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya memang 14 jam lamanya. Bayangkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Memang nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bagi juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tangkap gambar sebab asal letak gmbr kat fb, kawan2 doktor sibuk serbu.

HB Low, Badan Letih Lemah, Anemia Dan Kaki Cramp.

Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??
Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dengan doktor baru dengar.

Balik rumah nangis2 bagitahu suami saya dah tak tahan macam ni. Ada banyak bulan lagi.

Saya penat. Setiap malam 5x kaki cramp sampai nak tidur pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.

Laa dah nak kalsium tak minum susu macam mana. Masin mulut dia gula saya tinggi. Terus tersentak. Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yang nak beri rezeki ini walaupun saya tak bersedia jadi tolong berikan saya kekuatan dan semangat.

Terdetik Mencuba ESP

Suatu hari saya terdetik untuk cuba ESP. Saya yang anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T orang yang tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dengan milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sangat sebab saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri sekarang ni. Tak pucat.

Pesakit mula tegur doktor mengandung nampak berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup orang puji kulit saya gebu.

Hidung,pipi, dagu smua jadi tegang. Memang awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka semua cakap dah boleh bangun pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua memang sangat manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jadikan bisnes. Hanya untuk tolong ibu lain dari rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

Master DR Hasifah,
Happy Shaklee user

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge