Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

Cara Kira Bonus Tunai

Berapa Banyak Bonus Tunai Yang Diterima Oleh Pengedar Shaklee?

Kenali Bonus Tunai Shaklee.

Kalau cerita pasal bonus tunai yang diterima oleh pengedar bebas shaklee, mesti semua orang bersungguh nak tahu.  Termasuklah anda yang masih belum terjebak dengan bisnes shaklee lagi. Betul tak?

Takpe, mari kakda kongsi. Mana tahu lepas ni anda pula yang teruja dan rasa nak cuba sendiri untuk buat bisnes shaklee kan. Hehe..

Klik Disini Untuk Mendaftar Menjadi Ahli Shaklee

Jenis-jenis bonus tunai.

Terdapat 2 jenis bonus tunai yang shaklee berikan. Bila kakda sebut pasal ‘Bonus Tunai’ ia bermaksud wang tunai atau CASH.

  1. Untung runcit / Retail Cash
  2. Bonus Tunai / Cash Bonus

1. Untung runcit / Retail Cash.

Untung runcit adalah keuntungan tunai yang kita perolehi daripada jualan sesuatu produk pada Harga Runcit.

Untung runcit setiap produk shaklee ni tak sama anggaran lebih kurang 15-25%.

Contoh: 

Harga Runcit – Harga Ahli = Rm100 – Rm80 = Rm20 (untung runcit)

Semua pengedar shaklee disarankan untuk menjual produk shaklee kepada pelanggan mereka menggunakan Harga Runcit. Ini kerana jika mereka menjual pada Harga Ahli, untung bisnes mereka akan terjejas.

2. Bonus Tunai/Cash Bonus.

Cash Bonus pula terbahagi kepada 5 jenis bonus lagi.

  • Personal Bonus
  • Net Personal Bonus
  • Leadership Bonus
  • CAR Subsidiary Program
  • Program Insentif Khas

 

1.Personal Bonus diperolehi daripada UV* point jualan personal. Means pembelian menggunakan ID kita sendiri.

Semakin banyak jualan, makin tinggi peratus bonus yang dibayar.

Bermula serendah 5% dan yang paling tinggi sehingga 21%.

*UV : Setiap satu produk shaklee mempunyai nilai UV. Contohnya B Complex 13uv, harga RM58.75.

Jika anda menyertai team Fabulous-U (team Kakda), kakda akan terangkan dengan lebih jelas lagi selepas ini.

 

2. Net Personal Bonus pula adalah untung daripada jualan ahli yang berdaftar dibawah kita (level 1 hingga 6) yang belum jadi Supervisor dan keatas.

Bonus ini diberikan oleh shaklee kepada kita (upline) sebagai ‘upah’ untuk guide anak buah. Ia sekali-kali tidak menjejaskan pendapatan anak buah (downline) kita.Pangkat Di Dalam Shaklee:

  1. Ahli biasa
  2. Supervisor
  3. Senior Supervisor
  4. Coordinator (KakDa berada di sini)
  5. Key Coordinator
  6. Senior Key Coordinator
  7. MASTER Coordinator.

 

3. Leadership Bonus pula bonus yang dibayar oleh shaklee jika ada downline kita yang berjaya menjadi Leader.

Leader adalah mereka yang telah naik sekurang-kurangnya satu level ke atas. Contohnya daripada rank ahli biasa kepada rank Supervisor.

Sebagai menghargai usaha kita sebagai Upline dalam membantu downline berjaya menjadi Leader, Shaklee akan memberikan ganjaran Bonus Kepimpinan.Leadership bonus akan dibayar oleh shaklee berdasarkan total GUV setiap leader dibawah kita (leader level 1 hingga level 6)

Contoh pengiraannya:

Leadership Bonus (Level 1) = PV* x 5% = 16,000 x 5% = RM800

Leadership Bonus (Level 2) = PV* x 4% = 16,000 x 4% = RM640

*PV = GUV x 3.2 (akan diajar secara lebih terperinci jika menyertai team kakda nanti.)

 

4. CAR Subsidiary Program juga berupa Cash Bonus.

Walaupun disebut CAR, namun ia bukanlah kereta sebiji seperti yang biasanya diberikan oleh MLM lain. Kakda akan terangkan di entry seterusnya nanti.

Klik disini untuk mengetahui Cara Mendapatkan bonus tunai CAR Subsidiary Program.

 

5. Program Insentif Khas yang juga merupakan wang tunai, hanya diberikan untuk leader berpangkat Coordinator, Key Coordinator dan Master Coordinator.

Sekarang dah nampak kan betapa banyak bonus tunai yang diberikan oleh Shaklee. Sebab tu ramai yang berlumba-lumba untuk merebut semua bonus yang ditawarkan oleh shaklee ini kepada pengedarnya yang berbisnes.

Bagi anda yang baru nak cuba buat bisnes shaklee, mungkin agak pening dan sukar nak faham dan hadam kan.hehe

Jangan risau, kakda sentiasa bersedia membantu anda.

Jika anda sudah pernah mencuba produk shaklee dan ingin mendaftar dan berbisnes, kakda akan bantu anda untuk lebih faham tentang cara pengiraan bonus tunai ni.

Hubungi kakda melalui applikasi Whatsapp dengan klik disini.

Atau just tekan butang Whastapp di skrin anda.

Luvs,

Kakda Mamikembar | 010-760 4946

Coordinator Shaklee Business Mentor

 

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply AyuRosman

    kalau cerita pasal duit ni sapa tak terbeliak mata. bukan senang nak jadi senang dan yang penting pilih mentor yang ada success result. Terbukti ramai dah yang berjaya dalam Shaklee ni. 🙂
    AyuRosman recently posted…Cara Atasi Batuk Berdarah Dengan Berkesan, MESTI CUBA!My Profile

    August 3, 2018 at 10:08 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.