Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

Jepun KAKDA GO TRAVEL & TIPS

Cara Beli Tiket Train Subway Di Osaka Jepun

Macam Mana Nak Beli Tiket Keretapi Di Osaka, Kyoto Jepun.

Salam Ramadhan uols.

Setelah 2 bulan kakda berhibernasi, harini dengan semangat baru sempena tiada GST 6% atau 0% GST, maka kakda rajinkan diri untuk update blog. Ada yang dah rindu kakda tak? (muahahaha)

Ok, terus kepada tujuan utama.

Macam mana cara nak beli tiket subway di Osaka nanti?

Korang yang dah beli tiket promo AA, yang dah start stay up macam lah korang nak final exam (sapa sama kita geng.hahah!) tidoq lewat 2 3 pagi, yang dah start tulis nota, rangka itinerary mesti pernah terfikir macam mana agaknya cara nak beli tiket subway melalui mesin. Kan?

Dengan tulisan Jepun, agak-agak bole faham tak?

Tak mau lah asyik guna pass je kan. Tak ohsem lah trip backpack korang nanti. Mesti kena experience benda-benda asing yang tak pernah dibuat. (ececeh!haha)

Actually kakda cuma kongsi apa yang kakda rasa masa duk pulun study pasal Jepun aritu. Duk pulun baca dan faham macam mana trian Jepun berfungsi.

And last-last rasa takut tak pandai nak beli tiket secara manual.

Sebab ada sesetengah route tu, memang kakda tak pakai pass. Nak kena beli sendiri secara manual di mesin tiket.

Dipendekkan cerita, kakda ada ambik video pendek cara beli tiket khas untuk orang-orang yang macam kakda.

Walaupun klip nya tak berapa cantik, tapi inshaaAllah dapatlah mengurangkan sedikit kegusaran di hati korang tu. Dengan harapan bila sampai Osaka nanti, korang takde la blurr sangat nanti.haha!

So, tu je untuk kali ni. ^_^

Baca lagi: Tips/Cara Nak Jimatkan Duit Untuk Beli Tiket Train Semasa Bercuti Di Osaka, Kyoto Dan Kobe.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.