Cinch Shake Turunkan Berat Badan Dengan Cepat Tanpa Perlu Berlapar

0

Turunkan Berat Badan Tanpa Berlapar

Harini kakda nak cerita pasal berat badan. Topik berat badan ni memang topik hot untuk kaum wanita.

Tak kisah lah anak dara kaa.. mak dara kaa.. nenek dara pun memang concern bab-bab berat ni kan.haha

Biasanya ketika di zaman anak dara, kita tak pernah terfikir untuk hargai berat badan yang kita miliki. Kita tak tau, yang itu adalah fasa kita paling kurus.

Yang kita tahu, kita gemuk. Dah kurus pun still rasa diri gemuk. Normal tu. Sebab kakda pun macam tu juga perangainya.

Sampailah dah beranak-pinak ni, baru sedar rupanya berat zaman bujang dulu tu memang dah cukup cantik dah.haha

Kitaran Diet Yang Ditakuti

Ketika diet, kita biasanya akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, kita sebenarnya telah kehilangan upaya untuk membakar lemak. Dan ia sekaligus merendahkan kadar metabolisma tubuh kita.

Korang pernah tak bila berdiet, mula-mula berat turun dengan banyak. Then sampai satu tahap, berat jadi statik dan dah tak turun.

Pastu korang pun stop diet tersebut sebab macam dah tak menjadi. Tetiba berat korang naik secara mendadak dalam masa yang singkat malah naik lebih berat berbanding sebelum tu?

Haa. itu lah diet yang paling kita kena elakkan. Ia juga disebut kesan diet yo-yo.

Pada kebanyakan program atau produk kuruskan badan, kita diminta untuk kurangkan makan atau berpuasa bagi membolehkan kita mencapai berat badan ideal.

Tapi yang tak bestnya, diet ini boleh menyebabkan kita kehilangan otot dan lemak dalam masa yang sama.

Kita memang tak perlukan lemak, tapi kita perlukan otot untuk membakar lemak. Bila kita tiada otot, metabolismn badan mulai merosot. Bila merosot, lemak dan kalori tak dapat dibakar menjadi tenaga, kesannya berat akan jadi statik atau semakin naik.

Keadaan ini berulang setiap kali kita memilih diet sebegini. Masa ni lah berlakunya kesan diet Yo-Yo.

Kita Gemar Mengambil Langkah Mudah Untuk Kurus.

Ramai yang suka kurus, tapi tak ramai yang sanggup study dan fahami cara terbaik dan selamat untuk kurus.

Biasanya kita lebih suka kan benda yang mudah dan cepat lalu memilih untuk;

• Diet Segera
• Produk pelangsingan
• Diet tinggi protin
• Diet rendah kalori
• Diet karbohidrat
• Diet sup
• Pusat pelangsingan Badan
• Rawatan pembedahan

Kenapa Kebanyakan Diet Gagal?

Bila mengambil jalan mudah untuk kurus, biasanya kita akan menemui kegagalan. Apakah yang menyebabkan diet kita gagal?

• Kekurangan Nutrisi
• Sukar untuk disiplin
• Hasil yang lambat
• Kandungan tidak selamat
• Merendahkan kadar metabolisma
• Hilang kesabaran, kepercayaan dan harapan.

Pilih Diet Terbaik Yakni Yang Boleh Mengekalkan Otot.

Seperti yang sudah kita pelajari melalui info yang kakda kongsikan diatas, untuk kurus badan kita perlukan otot. Otot tanpa lemak sangat mudah diperolehi dengan mengambil diet yang kaya dengan Leucine.

Leucine merupakan protein penting yang membina otot badan anda. Otot inilah nanti akan meningkatkan metabolisma tubuh anda untuk proses pembakaran kalori dan lemak.

Leucine tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Namun ianya boleh didapati melalui makanan seperti kekacang, nasi perang, roti penuh gandum (whole wheat bread) dan vitamin atau supplement.

Cinch Shake Shaklee – Bukti Kehebatan 62 Tahun Menerajui Sains Nutrisi

Menghilangkan berat boleh menjadi sukar sungguhpun ia nampak mudah. Hat ni kakda memang setuju.hahaha

Shaklee malah mengakui keadaan ini dan kerana itulah Shaklee menjadikan 62 tahun pengalaman dalam bidang nutrisi untuk menjadikan program kurus kita menjadi lebih mudah dan selamat dengan mencipta CINCH SHAKE SHAKLEE.

Kenapa Cinch Berkesan?

• Cinch akan bantu tubuh kekalkan jisim otot tanpa lemak
• Cinch akan buatkan kita kehilangan berat melalui pembakaran lemak, bukan otot.
• Malah Cinch juga bukan produk cap ayam. Ianya terbukti secara klinikal.
• Dan yang paling penting, ia diperkasa dengan Leucine.

Set Kurus Shaklee – Buang, Bina, Bakar

Mungkin korang dah pernah dengar tagline buang, bina, bakar ni kan?

Meh kakda explain lagi bagi korang faham betul-betul dan buat korang tak sabar-sabar dah nak beli dan start program diet Shaklee sekarang jugak.hahaha

Sebelum tu, kakda nak share current weight kakda.

Kakda yang sudah beranak 4, czer-normal-gugur-czer (twins), alhamdulillah dikala usia 32 tahun ini, berat kakda masih maintain 52kg.

Paling gemuk kakda capai ialah 75kg masa pregnant. Taktau lah pasal apa, orang lain mengandung jugak tapi takdak lah naik sampai lebih 20kg tiap kali pregnant.haha

Ada yang kata, bila dah naik berat macam ni memang mustahil nak turun balik. Amboiii..tak mustahil pun. Buktinya tengok kakda ni haa.. boleh je dapat balik 52kg.haha

Sebab tu kakda kata, korang akan jadi lebih tak sabar nak beli Set Kurus Shaklee yang kakda duk makan selama ni.hehe

Well at least untuk orang yang kuat makan dan malas bersenam macam kakda, jom ler kita amalkan program diet Shaklee je.haha

Set Kurus Shaklee:

  1. Alfalfa | RM61* dan Herblax | RM61* (Buang)
  2. Cinch Shake | RM192* atau ESP | RM171* (Bina otot)
  3. Omega Guard | RM144* dan Lecithin | RM58* (Bakar lemak)

Basicnya untuk kurus kena amalkan 3 item ni. Normally kalau ibu yang BF kita akan bagi ESP. Bagi yang tak BF, elok lah amik Cinch Shake.

Gabungan 3 serangkai ni akan memudahkan anda untuk kurus. Namun ia tidaklah mengambil masa sekelip mata. (ko jangan nak mengada-ngada, makan banyak 9 bulan, nak kurus seminggu!banyak punya cantik!hahah)

*harga runcit. Daftar Ahli untuk lebih penjimatan.

Testimonial Set Kurus Shaklee

Dah panjang kakda celoteh, kita sambung di next entry. Kalau dah tak sabar sangat, cepat-cepat klik link dibawah untuk order menggunakan Debit/Kredit Kad.

SET A: Alfalfa + Herblax + Cinch Shake Latte + Omega Guard + Lecithin

SET B: Alfalfa + Herblax + Cinch Shake Vanilla + Omega Guard + Lecithin

SET C: Alfalfa + Herblax + Cinch Shake Chocolate + Omega Guard + Lecithin

SET D: Alfalfa + ESP + Omega Guard + Lecithin (Untuk Ibu Menyusu)

Kemudian hubungi kakda melalui WhatsApp di link dibawah untuk kakda explain cara makan berserta tips dan rahsia jadi kurus macam kakda.hehe

http://tanyakakda.wasap.my/

Kakda Mamikembar | Ejen Shaklee Kota Bharu

PickUp Point: Roti Perling Kubang Kerian, Bank Islam Pasir Tumboh, SKSB Badak Bachok, SKSB Wakaf Stan.

Penghantaran melalui POS MALAYSIA dan GDEX.

COD sekitar Kota Bharu: Berbayar menggunakan khidmat Runner

.Jana Pendapatan Sampingan Tanpa Ganggu Kerja Hakiki

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge