Closing Shaklee | Tutup Buku Jualan Januari 2021

Malam ni tak sempat nak tulis panjang-panjang. Jam sudah 10:53pm tapi kakda masih sibuk nak closing. Konon!haha! Actually dah setel dah pun tapi perasaan terujanya tu masih berbaki. Gituuu…haha

Korang mesti blur kan bila sebut pasal ‘closing’ ni? Di Shaklee, setiap bulan semua pengedar shaklee akan ‘buka buku baru’ pada 1hb setiap bulan dan akan ‘tutup buku’ jualan pada hujung bulan.

Bonus akan dibayar based on performance tiap bulan. Jadi hari terakhir adalah hari yang paling ‘menakutkan’ sebab ia adalah hari terakhir setiap SID untuk menentukan ‘nasib’ bank akaun masing-masing pada pertengahan bulan hadapan bila diumumkan bonus dah masuk.haha!

So, malam ni sepatutnya adalah malam yang sangat busy especially kalau SID itu break new leader atau up rank.

Jadi, kakda pun tak mau tulis panjang malam ni. If you are really curious to know pasal closing ni, come join me! Kita nego shaklee sama-sama sampai kaya raya!heheh..

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.