Geographic Tongue Ahmad Berulang Lagi!

0

Kelmarin masa kakDa masukkan baju anak-anak dalam mesin basuh, Nuur datang dekat.

“Mama.. mama.. tengok lidah Ahmad ni. Berlubang pulok.”

KakDa terkejut. Eh, jadi pula kaa.. tapi memang dah lama kakDa tak cek lidah Ahmad sebab last sekali cek haritu kakDa tengok lidah Ahmad dah ok.

kakDa panggil Ahmad pastu suruh dia buka mulut nganga luas-luas.

“Okay ready mama nak tangkap gambar.”

Dengan rasa gembira dua beradik ni pun senyum dan posing ikut suka. Mesti dorang ingat mama nak buh gambar dorang berdua dalam Facebook.muahaha.

Sori lah sayangku, mama nak buh dalam blog je. Sambung entry Anakku Penghidap Geographic Tongue haritu. Untuk rujukan mommy yang lain, kot ada yang runsing bila lekuk kat lidah anak datang balik.

lidah-anak-berlekuk

No worries mommies!! Memang lekuk ni boleh terjadi berulang kali. Kan kakDa dah bagitau haritu, peta kat lidah ni boleh berlaku lain-lain tempat sekitar lidah.

Petanya pula pelbagai bentuk. Mungkin bulan ni peta Sabah, lepas 2 minggu mungkin peta Perlis. Dan begitulah seterusnya. Tapi, ia juga boleh hilang. Macam kes Ahmad sebelum gambar terbaru ni memang peta tu dah hilang pun.

Tapi kakDa tak pelik pun kenapa boleh jadi balik, sebab haritu stok Chewable Vita-C kat rumah habis. Lama juga, ada dalam 2 minggu. Biasa Ahmad memang hantu vitamin C. Suka sangat makan, kalau tak bagi mau nya merajuk nangis lama-lama.haha..

Kan Doktor dah pesan kena makan Vitamin C banyak-banyak supaya lidah yang berpeta tu boleh tumbuh balik.

Jadi kalau anak anda juga mengalami Geographic Tongue ni, boleh la makan Chewable Vita-C Plus Shaklee macam yang Ahmad makan ni.

Harganya hanya RM37.50 (90 biji, 100mg). Yang bestnya Chewable Vita-C Plus ni, ia diperbuat daripada jagung, so tak pedihkan perut. Orang dewasa yang ada masalah gastrik pun boleh makan.

Kalau nak beli boleh hubungi kakDa melalui whatsapp di talian +6010.760.4946 untuk pertanyaan dan belian. Okay! ^_^

Buat Pembelian Anda Sendiri Disini Menggunakan Kad Kredit/Debit: http://bit.ly/2g9vN0J

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge