Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

KESIHATAN

Ubat Gatal/Elergik Semulajadi, Anti-Radang | Minyak Ikan Terbaik Dunia

Omega Guard Ubat Untuk Gatal-gatal Dan Elergik?

Hari ni kakda nak share secara ringkas kenapa kakda suka dan sentiasa beli Omega Guard.

Omega Guard ni wajib ada dalam peti ais kakda.

Suplemen lain belum tentu lagi ada. Tapi kalau Omega inshaaAllah sentiasa ada.

1. Sembuhkan Mild Athma Yusuff

Sebelum kakda mendaftar jadi ahli Shaklee, kakda pernah beli sebotol Omega Guard ni.

Ceritanya bermula begini. Cewahhh..haha

Seminggu sebelum balik beraya di Sabah (2011), Yusuff ditahan di KPJ Perdana Kota Bharu sebab batuk dan nampak termengah-mengah.

Bila cek, Doktor kata ada lelah.

“Awak tahu dok anak awak ni ada asma?”

Haaa.. ni lah dia soalan doktor tanya kakda masa tu. Sampai lonih kakda ingat.

Sebab apa?

Sebab kakda rasa bersalah dan kecewa. Sebagai ibu kakda tak tahu anak sendiri ada lelah.huhu

Dipendekkan cerita, hanya dengan sebotol Omega, lelah Yusuff hilang sepenuhnya. Alhamdulillah.

2. Rahsia Kurus Cepat Lepas Bersalin Anak Kedua

Bersalin anak sulung, tak payah makan apa, habis pantang terus je kurus. Orang muda lah katakan.

Badan masih muda. So boleh lah berlagak naik 20kg, 48hari berpantang dah turun berat asal.

Haaa..sombong kau ye!haha

Masa anak kedua, naik banyak lagi. Extra 2kg. Naik 22kg.

Masalahnya ku sangkakan diriku hebat, rupanya tak.

Masa Nuur masuk 5 bulan pun, berat kakda masih 58kg. Pada hal, berat masa mula-mula pregnant dulu cuma 50-52kg.

Geram punya pasal, kakda hentam telan Omega Guard campur lagi Lecithin. Dalam seminggu turun ke 54kg!hahah

Kehilangan berat ni ditambah lagi dengan keletihan menjaga Nuur sakit. Kakda ponteng kerja dekat seminggu.

Tapi berbaloi kan? Kini ku kurus. haha

3. Ubat Eczema Muhamad

Tanyalah semua saudara-mara kakda, semua tahu Muhamad ada eczema.

Cuma eczema Muhamad ni special. Sebab eczema dia tak naik kat muka. So nampak macam hensem je kan. Biar pun hakikatnya dalam baju penuh luka dan parut.

Kulit belakang badan Muhamad kalau nak tahu, terkopek sampai nampak isi. Sebab dia suka garu kat dinding.

Ada satu dinding kat rumah, tempat feveret dia menggaru. Memang teruk rupa dinding tu. Mujur lah dah cat balik.huhu

Pergelangan kaki Muhamad, kakda tak pernah terfikir langsung untuk dapat tengok ada kulit yang akan tumbuh di kawasan tu.

Satu badan Muhamad kasar. Mujur pipi masih halus.

Berubat sana-sini. Sapu itu, sapu ini. Bomoh sana bomoh sini. Perghh! Tak perlu dikenang lah.

“Ehh comey doh kulit dio. Tak gatal doh? Wi make gapo?”

Iya. Saudara-mara mula bertanya.

Kakda cuma cakap kakda cuma jaga makan-minum Muhamad. Jaga apa yang masuk dalam perut dia. Alhamdulillah rezeki Muhamad nak sihat.

(Kalau kakda cakap salah satunya sebab kakda bagi Muhamad makan Omega Guard Shaklee, ko ghase dorang nak dengar ke tak? Konfem lah tak kan.)

Omega Guard bersifat anti-radang. Which is maksudnya, dia elok untuk redakan gatal-gatal. Tambahan pula dia elok untuk lembapkan kulit.

Orang eczema ni kulitnya kering. Sebab tu jugak dia rasa gatal.

Siapa yang ada eczema mesti tahu kan, bila flare-up macam mana rasanya. Kakda tak bagi Muhamad ubat Anti-Histamine yang klinik bagi tu.

Kakda stop ubat tu bila doktor bagitau Muhamad kena bergantung seumur hidup dengan ubat tu untuk kawal eczema dia.

Masa tu, umur Muhamad baru nak masuk setahun atau cukup setahun kot. Tak ingat sangat dah.

Tapi dalam hati kakda masa tu, terdetik,

“Tak kan lah aku nak suap benda ni masuk badan Muhamad sampai dia besar?”

Walaupun doktor kata ubat tu selamat dan tak berbahaya.

Tapi bagi kakda, itu UBAT kot? tak kan lah takdek kesan sampingan kalau telan setiap hari selama betahun-tahun.huhu.. So, bye-bye ubat Anti-Histamine perisa laici.

Kakda prefer Omega Guard lagi!

Order/Pertanyaan

Nak order cuma perlu klik icon ‘WHATSAPP’ di tepi skrin anda atau klik “Order Omega Guard“.

 

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.