Pencuci Muka Organik – Bebas Bahan Kimia Berbahaya Yang Merosakkan Kulit Muka

6

Pencuci Muka Bebas Bahan Kimia Berbahaya – Berkesankah?

Nak cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit kita bukan benda yang mudah. Lagi-lagi sekarang ni banyak sangat produk muka yang berbahaya dan mengandungi bahan kimia terlarang dijual secara meluas. Malah mudah viral pulak tuh!

Salah beli dah bazir duit. Lagi sedih bila tersalah beli produk yang sah-sah banyak merkuri dan hydoquinone.huuu

Nak stop guna, sayang pulak duit sebab dah beli.

Nak teruskan guna, takut pula!

Serba tak kena. Betul tak?

Pencuci Muka Yang Selamat Dan Berkesan

Korang nak tau tak satu pencuci muka yang rata-rata sangat berkesan untuk kulit kita wanita Asia? Tak kisah lah kulit kita jenis macam mana, inshaaAllah memang sesuai.

Kulit berjerawat kaa.. takde jerawat kaa.. gelap kaa..putih kaa.. siapa saja pun sesuai!

Telah Diuji Secara Klinikal Dan Bebas 350 Bahan Kimia Terlarang

Untuk menghasilkan pencuci muka ni, satu ujian saringan telah dibuat untuk mengenalpasti jika terdapat bahan cemar (lebih 350 bahan cemar diuji) didalam bahan mentahnya sebelum ia diproses menjadi pencuci muka yang selamat.

Antara baham cemar yang diuji ialah;

  • Paraben
  • Hydroquinone
  • Triklosan
  • Phthalates
  • Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • 1,4 Dioksana
  • Glikol
  • Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • Asid Hidroklorik
  • Ammonia
  • Sodium Hidroksida
  • Butyl Cellosolve

Menarik tak? Mana nak cari produk pencuci muka yang selamat macam ni?heee..

Pencuci Muka Nutriwhite; Gentle Deep Foaming Cleanser

Jom tengok apa kelebihan pencuci muka yang sangat selamat ni;

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Order Disini: Gentle Deep Foaming Cleanser, Harga: RM125

Apa Kata Mereka Yang Dah Guna Pencuci Ni Pula?

Testimoni 1|

Assalammualaikum grup..

Saya salah seorang SID Shaklee yang telah menggunakan produk ni sejak 3 tahun lalu.

Walaupun tak banyak yang saya telah cuba guna, tapi salah satu produk shaklee yang telah meninggalkan kesan besar pada saya ialah pembersih wajah NutriWhite.

Penggunaan kali pertama telah menampakkan satu perubahan pada saya. Takde pada produk lain. Lepas guna sekali saya merasakan muka saya lembut dan gebu.

Dan yang paling best, pembersih muka NutriWhite tiada bau. Lembutt sangat.

Testimoni 2|

Dulu akak jenis banyak whitehead dan blackhead. Adalah pernah buat versi letak kapas dalam telur putih, tekap kat hidung dan biar kejap sampai kering baru cabut.

Memang lah menjadi. Tapi masih ada lagi sikit-sikit whitehead blackhead.

Tapi bila pakai Cleanser NutriWhite, wahhh!! kejap je whitehead blackhead hilang. Kagum betul!!

Lepas tu minta hubby pakai sama, whitehead blackhead dia lagi banyak. Dia pun cepat nampak kesan. Pakai sekali je terus nampak berkurang. Itu yang saya suka cleanser ni.

Baca Lebih Lanjut FullSet Nutriwhite Disini

Testimoni 3|

Saya, sejak guna Set Pencuci Muka Nutriwhite, dah tak pandang produk lain dah. Best sangat rasa kulit muka lepas guna pencuci muka dia. Lembut dan bersih.

Takdelah rasa tegang atau pedih.

Paling syok sebab tahan lama. Ni saya baru buka tiub pencuci muka yang baruawal bulan 3 (4/3/17) baru-baru ni.

Seingat saya, pencuci sebelum ni saya pakai pada29/4/16. Mau dekat setahun. Memang berpuas hati betul lah. Dah lah bagus, tahan lama pulak tuh. Value for money gitu!

Testimoni 4|

So far ok tak akak pakai cleanser tu? Ada apa-apa perubahan kat muka?

Bagi akak ok. Jerawat pun takde. Sebab tu akak percaya produk ni.

Testimoni 5|

Muka rasa bersih dan segar. Tak rasa tegang dan kering macam pakai pencuci muka sebelum ni.

Tempahan:

Cara 1: Jika anda ingin mencuba Pencuci Muka Nutriwhite ni anda boleh membelinya secara online menggunakan debit/kredit kad.

Order Disini: Gentle Deep Foaming Cleanser, Harga: RM125

Order FullSet NutriWhite SkinCare, Harga: RM1,242.85

Daftar Ahli Untuk Lebih Penjimatan disini

Cara 2: Jika anda tidak pasti, hubungi kakda melalui Wasap di link ini untuk khidmat konsultasi tentang set apa yang paling tepat dengan bajet dan situasi anda, tips serta cara pengambilan suplemen yang betul.

Kakda | 010 760 4946

Pengedar Shaklee Kelantan

COD Kubang Kerian, Kota Bharu, Pengkalan Chepa, Binjai, Kedai Lalat

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Discussion6 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge