Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

YOUTH Skincare

Pencuci Muka Untuk Hilangkan Terus Whitehead Kat Hidung Dan Muka

Assalamualaikum pembaca yang dihormati.

Kakda perasan ramai yang masuk blog ni sebab nak cari info pasal Whitehead. Dulu kakda pun selalu google info pasal whitehead ni. Baca sana, baca sini. Yelah kan, nak baca review produk apa yang paling best dan berkesan untuk hilangkan whitehead kat muka kita.

Masalah whitehead kakda dah alami sejak zaman sekolah menengah lagi.

Kat area hidung la paling teruk. Siap ada biji-biji putih. Keras pulak tu.  Bukan bole main picit terus keluar tau. Ni dia duk bawah kulit. Yang picit keluar tu memang ada. Picit tepi hidung, keluar macam cheese leleh.hahah (yakkk!!)

Pastu pula Kakda pula ada perangai special. Suka picit dan iols akan berusaha bersungguh-sungguh sedaya upaya biar sampai keluar biji putih tu.

Darah pun darah lah. Luka pun tak rasa apa dah. Yang penting dia punya kepuasan tu bila dapat keluarkan biji putih kat hidung ni memang ohsem banget!hahah (teruk betul kan perangai?)

Tapi kini semua tu dah tak perluuu… Muka iols dah comey sekarang. Ceewaaah!hahah..

So, nak tahu dak kakda pakai apa? Jeng..jeng..jeng..

YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser Dan Perfecting Skin Toner

Okay. Meh nak share kakda pakai produk apa.

YOUTH ni adalah produk skincare yang harganya memang boleh buat biji mata terbeliak but kesannya tu akan buat mulut boleh senyum sampai nak koyak! (hahah..serius tau! iols mana pandai menipu..hihi)

Kalau nak baca lebih info pasal YOUTH Skincare lebih detail lagi, ingredient dia, bahan-bahan dia.. asal usul dia.. korang kena rajin klik kat sini. Kakda dah tulis siap. Kalau nak suruh kakda taip balik kat sini takut makin banyak kakda melalut. Kang korang jugak yang letih nak baca.haha!

So basically, dia memang datang sepasang. Kalau tanya kakda, boleh tak kalau nak pakai pencuci je, atau nak pakai toner jee.. kakda kata TAK BOLEH!

Serius la adik kakak! Kata nak hilangkan whitehead yang dah berkurun tu kan? Tak kan lah berkira sangat. Bukan nak cantikkan kulit jiran korang, ni nak tonyoh kat kulit muka sendiri tau! Memang mahal. Tapi kene lah berkorban. Tidakkah Beauty Is Pain? Duit keluar memang pain kan?haha.. tapi tak pa. Pelaburan yang berbaloi-baloi..

Reviu Jujur Pasal Pencuci Muka YOUTH.

Boleh nampak kan, pencuci muka Youth ni macam gel. Baca nama saja pun dah tahu. Dia tulis Luminous GEL OIL Cleanser. Memang ramai diantara kita yang tak pernah pakai pencuci muka berasaskan gel oil ni. Tapi kakda pernah terbaca somewhere, Neelopak pakai pencuci muka jenis macam ni jugak. (So kalau korang pakai pencuci YOUTH ni, dah boleh acah-acah retis jugak la kan.. ewahhh.haha!)

Okay. Kakda guna pencuci ni 2x sehari. Pagi dan malam. Ada jugak kawan-kawan kakda yang guna extra siang hari. Jadi agaknya pencuci dorang mesti lebih cepat habis daripada yang kakda punya.haha! (Jangan jeles.haha)

Pencuci ni takdak buih. Biasanya kakda akan picit dan dot-dot kan di 5 bahagian muka. 1 dot di dahi, 1 dot di pipi kanan, 1 dot di pipi kiri, 1 dot di dagu dan 1 dot lagi di hidung. Lepas tu kakda akan start urut muka dari dagu, ke pipi, hidung dan dahi.

Cara urutan kakda akan explain masa korang dah buat bayaran untuk beli. Tak beli tak nak bagitau!hahah..

Masa kita urut muka dengan pencuci ni, dia rasa macam oily sikit je. Rasa jugak macam kesat-kesat. So feel dia tu, rasa macam kulit mati dan kekotoran kat muka kita sedang ditanggalkan. Macam buat exfoliating, tapi takdak la rasa pedih pun. Biasa jaa.. sebab pencuci youth ni bukannya guna chemical berbahaya. Takdak langsung okay! 100% natural. Siap ada bukti saintifik lagi, pencuci ni bebas daripada lebih 1500jenis bahan kimia berbahaya!

Jadi korang tak payah lah nak tanya, pencuci ni ada merkuri tak kakda? Ada hydroquinone dakk kakda? ish.ish.. nak kena sapa yang tanya! Bahan bahaya hat tu konfem dari awal lagi saintis shaklee dah tak pandang! Ni produk Shaklee kot! Mana main bahan-bahan berbahaya. Kan? Korang mesti tau punya. Always Safe! Selamat untuk manusia, selamat untuk bumi. Hah.. gitu.hehe

Lepas siap cuci muka, muka tak rasa ketat tak rasa tegang. Tak rasa susah nak senyum. Tak rasa kering. Yang kakda rasa cuma rasa makin cantik.haha! Yelah, guna skincare premium macam ni, konfiden level automatik naik sama maa… Sebab tu tagline YOUTH skincare ni, Youth Is Hope! Memang ‘boleh harap’ orang Kelate bilang.

1 Tiub pencuci ni kakda guna lebih kurang 5 bulan. Kakda guna 2x. Muka kakda jenis tembam sikit. Saiz sedang. Tak kecik tak besar. Tempoh penggunaan juga bergantung kepada kekerapan kita guna dan berapa banyak kita guna sekali cuci.

So, ianya subjektif. Mungkin saja pencuci ni boleh habis dalam tempoh 3bulan atau lebih dari 5 bulan.

Ok, tu je reviu kakda. Kena ingat, pencuci muka Youth ni memang ada bahan untuk menghaluskan kulit, pHnya balance, siap ada tambahan vitamin dan banyak lagi. Baca link yang kakda bagi kat atas tadi tau. Ok, Next nak reviu pasal toner pula. Tapi kakda sambung di entry lain naaa..hehe.

Testimoni Youth Skincare

Order/Pertanyaan

Nak order, klik imej eSell kat bawah. Pembelian online secara terus melalui Website Shaklee menggunakan Debit/Kredit Kad.

Pencuci Muka Youth RM193.75 (Pos Rm10)

Untuk pertanyaan, terus je wasap kakda. Klik sini 010-7604946

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.