Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

YOUTH Skincare

Kongsi Pengalaman Besarkan Anak Kembar

Intai Si Kembar

Pengalaman Travel & Tips Menarik

Kakda Go Travel

Jakarta-Bandung (Oktober 2016) SANTAI

Percutian Bajet Ke Jakarta-Bandung 5h4m, Oktober 2016 (Part 1)

Percutian Bajet Ke Jakarta-Bandung 5h4m, Oktober 2016 (Part 1)

(Bismillahirrahmanirrahim…)

Entry ni kakda buat untuk rekod memory bercuti ke Jakarta-Bandung pada Oktober 2016 yang lepas. Percutian kakda kali ni adalah selama 5 hari 4 malam.

Walaupun kakda seorang yang minat dan suka travel, tapi destinasi Jakarta-Bandung ni sebenarnya baru destinasi ke3 kakda travel ke luar Malaysia. Walau bagaimanapun, haruslah juga buat entry kan. Kalau tak buat entry, memory yang best2 semasa bercuti tu lama-kelamaan pasti semakin dilupakan. Maka silalah rajin-rajin menulis wahai kakda.

InshaaAllah jika ada rezeki lebih dan masa lapang, memang nak sangat travel ke tempat lain. Kalau ikut wishlist kakda lah kan, mula-mula nak tunaikan hajat nak ke umrah. Hat ni plan nak pegi tahun depan, Februari 2018, mohon aminkan ye..(terima kasih..)

Lepas umrah kakda teringin sangat nak ke Korea. Biasalah kakda kan peminat k-drama, haruslah ada keinginan untuk kesana.hihi.. seterusnya nak ke Perth bercaravan bersama anak-anak. Maybe hat ni boleh pegi masa anniversery ke-1o tahun perkahwinan pada tahun 2019 nanti. aminnn ya Allah..

Okay back to Jakarta-Bandung. Memandangkan percutian ni dah lama, jadi mungkin akan ada beberapa info yang kakda terlupa ingatan untuk dikongsikan. Tapi, inshaaAllah kakda cuba juga ingat semampu yang mungkin.

Jakarta-Bandung Day 1 (8/10/16)

Percutian kami seramai 5 dewasa dan 1 kanak-kanak

Geng dari Kota Bharu; kakda, husban, arif (adik ipar)

Kami bertiga bertolak dari Kota Bharu ke KL ambik flight pukul9. Adik ipar, bini dan anak dia tunggu kat KL. Pagi tu memang semangat lain macam je nak pergi bercuti tau.haha.. Padahal anak-anak semuanya kakda tinggal je kat rumah.huhu

Sori ye anak-anak, mama ngan abah nak berdating kejap. Nenek tolong jaga sat, mama dah import khas dari Sabah untuk jaga cucu.hahah..kejam je kan.

Perasaan memang eksaited je start dari malam tadi. Kakda ada satu perangai pelik tau. Kalau esok tu nak berjalan, malam tu mesti tak dapat tido. Korang sama tak?hahah.. Jadi malam tu memang tak berapa nak tido sangat lah. Tido-tido ayam je orang cakap.haha

Padahal bercuti g Jakarta Bandung je kot, bukan nak g New Zealand pun!muahaha..

Pengantin Lama.hikhik

Amboi kakda, beriya-iya je pakai spek pagi2 buta. huhuhu.. sebenarnya kan, mata kakda kena ketumbit.sedih betul! kejam je ketumbit ni nak keluar masa kakda nak bercuti.ciss! T_T

kakda kan memang tak pernah tau kena ketumbit, tapi kan kenapa masa nak p tu lah dia nak keluar pun taktau lah.huhu.. Jadi sepanjang duk kat Airport, dalam flight, duk KLIA2 sepanjang masa pakai spek. Mak aiihh..letih mata!huhu.. Biasalah kan kakda bukan retis.. tak pandai pakai spek hitam lama-lama sangat. Kalau setakat untuk selpie tu bolehlah.hukhuk..

So, at last kakda buka juga spek tu. Letih wei mata.. biar lah huduh pun, i dah kahwin okay! No worries lah kalau nampak huduh pun. (coverr je padahal malu mak!…hahaha)

Ni masa naik flight kat Kota Bharu. Saja tangkap gambar sebab nak buh dalam blog.hehe

Naik flight macam biasa. Sejam tempoh penerbangan, dalam pukul 10am alhamdulillah selamat landing KLIA2. Flight kami ke Jakarta pukul 1455 tau, tapi Kakda sengaja ambik flight awal dari Kota Bharu sebab malas nak rushing. Nak santai-santai je.. kan bercuti tanpa anak-anak namanya. Maka haruslah rileks dan santai gituw.. ala-ala newlywed couple kannn..hihi..

Adik ipar kakda yang duk KL tu lagilah, masa ni anak dia tak bangun lagi kot.haha.. Rileksss..hihi

Sampai je KLIA2, kakda singgah beli popcorn Garrett idaman kalbu yang super mahal tu dulu. Perisa Macadamia maka haruslah mahal. Tak ingat dah berapa gram tapi total kerugian adalah dalam Rm50. hahaha.. takpaa kakda takpaa..kan bercuti..(huhuhu…)

Garrett Macadamia yang super mahal tapi sedappp..hikhik

Lepas tu kami terus cari port untuk lepak. Cari punya cari end up lepak kat foodcourt, konon-konon nak lunch la terus. Lagipun time tu dah pukul11 lebih.. Jadi boleh lah makan nasi dulu. Lauk is tak berapa nak sedap sangat. Sedap kakda masak lagi.. tapi harga boleh tahan. Total kerugian makan kat situ dekat RM30 untuk 2orang. (alahai kakda.. nama pun airport, wajiblah mahal..huhu)

 

Please Proceed To Counter!

Lepas makan, kami pun terus g kat departure hall. Cari mesin kiosk AA sebab nak print boarding pass. Masa turn kakda tetiba mesin tak bagi print. sudah!! berderau jap darah kakda. Dalam hati dah nebes ni. Tak kan lah blacklist ptptn kot. Rasa ok je bayar.. yelah tunggakan memang lah ada. Tapi kakda bayar je tiap bulan ptptn tau.huhu..

Try dua tiga kali juga, tukar mesin lain, sama jugak! Tak boleh! huhuhu.. masa ni husban kakda dah perli kata kakda kena balik Kota Bharu semula dah. Tak leh ikut sekali.huhuhu..

Risau nya lah haii hati. Dalam risau-risau tu kaki melangkah juga cari kaunter AA. Jumpa kaunter terus bagi passport kat staf bertugas, kakda pun bagitau lah problemas kakda, yakni takleh nak print boarding pass.

Pastu staff AA tu boleh buat muka biasa-biasa je. Kakda ni makin berdebar. Dalam hati doa sangat-sangat, tolonglah bagi lepas g Jakarta. Nak bercuti niiiii!!huhu..

Puan pregnant tak?

Tak.

Ok.. (sambil bagi passport dan boarding pass)

Thank you.

Lorrr.. tu je ke masalahnya?? Letih mak nebes tau!hahaha. Alhamdulillah ada rezeki lagi nak jejak bumi Jakarta dan Bandung. Yeay!!!

Benda yang buatkan jantung berdebar untuk 15minit.huhu

Lepas print boarding pass tu, kami terus cari surau, buat Jamak Takdim. Supaya masa sampai Jakarta nanti tak kalut dah nak solat. Solat Tiang Agama.. solat ye kawan-kawan. Walaupun travel, solat kena jaga. Lagi mudah kot sebab boleh jamak qasar.

Lepas solat kami terus je masuk dalam balai berlepas antarabangsa. Wahh.. semangat! Tak sabar dah nak hirup udara Jakarta.hahah..

Tapi kan nak bagitau, dari pintu masuk balai berlepas antarabangsa KLIA2 ni, nak boleh sampai kat gate kita, mak aihh punyalah jauh! Hilang juga beberapa ribu kalori nak boleh sampai.hahah Siap ada 2 kali security check lagi tau. Sebab kan jauh jarak nak sampai kat gate berlepas tu, jadi mungkin lah pengurusan airport anggap kita mesti beli air kaa apa kaa masa dalam perjalanan nak sampai kat gate masing-masing.

Jadi Security Check kedua ni adalah untuk screen balik barang apa yang kita nak bawak masuk dalam flight nanti. Contohnya untuk flight antarabangsa ni, kita tak boleh bawak cecair melebihi 100ml. Jadi memang banyak lah botol air yang sangkut kat situ.

Baca: Tips Berjaya Bawa Air Mineral Masuk Dalam Flight Antarabangsa

Geng bercuti! abaikan mata kakda yang sepet sebab ketumbit.haha

Kuala Lumpur – Jakarta, 2jam 15 minit. Bertolak Pukul 1455 – 1610

Indonesia awal sejam dari KL. Kalau ikutkan masa penerbangan pukul 2.55 petang, kalau ambil masa 2 jam 15 minit sepatutnya masa sampai adalah dalam pukul 5.10pm. Tapi sebab Indonesia ni awal 1 jam, maka masa sampai adalah pukul 4.10pm. Cuma kat sana, maghrib awal lah. Macam kat Sabah lebih kurang. Ker awal lagi ek.. tak ingat dah. Yang penting maghrib tu dalam pukul6.

Masa kami sampai kat airport Seokarno Hatta International Airport Terminal 2, berlaku sedikit salah faham. Masa kakda duk kat KL, sebenarnya supir dah pesan. Nanti sampai kat airport Jakarta, dia suruh ambik kanan. Nak keluar tu ambik kanan.

Kami pula, salah faham. Tak baca signboard apa, setiap exit kami ambik je kanan. Sebab tengok orang lain pun ambik kanan juga.

Rupanya kami salah exit. Kami terr exit kat ketibaan local. Tak tau lah macam mana boleh salah. Tunggu punya tunggu, supir tak sampai-sampai. Dua tiga kali masuk dalam balai ketibaan. Tengok muka sorang-soranf supir-supir yang duk pegang sign nama kat tangan. Tak jumpa pun yang tulis nama Faridah. huhu kalut dah niii..

Bila tak jumpa, kami decide untuk tunggu je kat luar. Kot-kot lah supir ada tunggu kat mana-mana. Atau supir g toilet kaa.. tunggu punya tunggu, tak sampai juga. Kalut dah ni!

Jadi memandangkan kakda adalah orang yang berurusan dengan pak supir dan yang tukang handle semua perkara berkaitan percutian kami, maka kakda lah yang paling kalut sekali. huhuhu.. Nak wasap tak boleh, takde line. On wifi, tengok takda wifi. Sudah! Fikir punya fikir, decide nak beli simkad. Asalnya memang tak nak beli simkad Indonesia. Sebab ingat nak online kat hotel je. Tapi sebab dah jadi problem takleh wasap supir, kenalah juga beli.

So masuk balik dalam balai ketibaan tu, cari kedai. Masa tengah deal nak beli tu, tengok ada wifi. Alhamdulillah. So connect wifi, tak jadi beli simkad.

Mujur lah boleh connect wifi. Tapi range wifi tak luas. Kalau kat depan tepi jalan kat tempat pick up orang dah tak dapat line. Jadinya Kakda kena berdiri sipi2 je dari pintu balai ketibaan yang agak jauh dari geng kakda.

Wasap supir, supir kata stuck kat jem. Suruh tunggu kejap. Tak lama pastu dia kata dah sampai, tapi tak jumpa geng kakda. Mujur lah dapat idea nak tangkap gambar tempat geng2 duk tunggu. kakda tangkap je dari jauh. Hantar kat supir.

Tak lama lepas tu supir pun sampai. Alhamdulillah.. ya Allah. Pengalaman betul! Masa jumpa supir tu barulah kami tau rupanya kami salah exit.huhu..

Makan Iga Bakar di Ganthari Blok M

Lepas tu minta supir bawak makan kat Ganthari di Blok M. Masa sampai kat Ganthari dah malam. Parking je dengar bunyi azan Maghrib. Punya main lama drama tunggu supir cari supir.huhu..

Kami order Iga Bakar (rusuk) dan order air Teh Manis.hihi.. Mula-mula sebelum dapat menu pakat nak order air Bandung lah, teh ais lah.. tapi rupanya kat sana takde jual! Minuman dia apa je, teh manis, teh tawar. Kalau nak minuman lain, kena order yang dalam paket 3 in 1 tu. Nanti dia bancuh. Tapi kedai ni takde pun minuman paket tu. So order lah apa yang ada saja ya.hehe..

Dan portion lauk dia tu banyak. Boleh share 2 orang kot untuk 1set Iga bakar. Rusuk dia mak aihh lembut gila! Rasa manis dan terasa lah rempah dia tu. Nasi dihidang dengan ulam. Yang penting SEDAP!! Yeayy!!hihi.. terubat segala kekalutan sebelum tu.heheh

Lepas makan baru kami ke hotel. Masa sampai kat hotel pun ada insiden juga.

Kakda booking hotel melalui Booking.com tau. Biasa kakda tak guna Booking.com ni. Biasanya guna Agoda. Pernah lah guna sekali masa kat Medan. Beza Booking.com ni, kita takyah bayar dulu. Kita bayar masa cek in.

Tapi apa yang menakutkan bila kita guna booking.com ni, booking kita boleh dicancel bila-bila masa oleh tuan punya hotel. Macam kami, masa sampai kat hotel tu, tuan hotel tengah deal dengan satu couple ni nak bagi bilik yang kami dah booking.

Sebab kata tuan hotel, ingatkan kakda tak datang. Sebab kan dah lewat dah pukul8 malam. huhu.. nasib baik tuan hotel tak bagi bilik kat orang lain. Mau tak menangis cari hotel lain.

View dari bilik hotel.

 

Lepas cek-in kami jalan lagi. Jalan kaki je lah tapinya pergi ke Grand Indonesia Mall. Nampak tak bangunan yang rendah di kalangan bangunan-bangunan tinggi tu. haaa.. kat situ lah.

Walaupun hujan renyai-renyai, kami belasah je. Takde anak, ok je nak main hujan. Kalau bawak anak, tak keluar dah. Tido terus kat bilik.hahaAdik ipar kakda rileks je bawak anak. Sorang takpe. Boleh dukung je bawak lari sama. Kakda yang dah beranak 4 ni, tak boleh lah. Tak dan tangan nak lari ramai-ramai.hehe..sebab tulah baik tinggal je kat rumah.huhu..

Mall tempat orang kaya-kaya Jakarta lepak. Nak masuk kena lalu security check dulu. Ala yang macam kat airport tu kan ada tempat scan tu. Haa.. macam tulah. Kena scan dulu baru boleh masuk mall. Kalau muka macam tak berapa ada duit, takleh masuk.hahahah.. (gurau..hihi)

Masuk cari farmasi je kot. Beli panadol standby kot akan migrain. Pastu beli ubat mata untuk ketumbit kakda.hahah.. adik-adik pula beli roti-roti bun kat kedai kek. Tu je..Pukul10 kami balik. Letih dah kan. Esok nak bertolak ke Bandung pula. Masa keluar dari mall tu, tengok beratur anak-anak orang kaya ni tunggu keta besar masing-masing datang ambik. Siap ada driver bagai.huhu.. padanlah ada security scan nak masuk dalam tu.huhu

 

Percutian Bajet Ke Jakarta-Bandung 5h4m, Oktober 2016 (Part 2)

Total Bajet Percutian 5 Hari 4 Malam Jakarta-Bandung

Info: Kenali Punca Jerawat Berdasarkan Kedudukan Ia Tumbuh

Previous Post Next Post

You may also like

30 Comments

  • Reply Cecep Okta

    Salam Tuan Puan…
    Minta maaf nak tompang promote ckt.
    Jom ukir kenangan terindah dan cerita hebat bersama kami :
    Memory Bandoeng Tour
    The Best Tour Travel in Bandung.
    specialist tour for you…!!!

    Driver friendly,ramah dan tentunya dengan didikan service terbaik,siap melayan dan hantar Tuan Puan nak pegi mana2 tempat diBandung.
    Kenyamanan,keamanan dan keselamatan tentunya kami utamakan.
    Kereta kamipon bersih2 dan selesa.

    Best price…!!!
    Best driver…!!!
    Best choice…!!!
    Best SERVICE…!!!
    Tour Bandung pakej transport + hotel + bfast:
    * 3H2M – RM 165/pax
    * 4H3M – RM 225/pax
    * 5H4M – RM 325/pax
    * 6H5M – RM 395/pax
    (Min 4pax).
    kami juga menyediakan sewa kereta perhari dengan harga yang teramat sangat berpatutan.
    * toyota AVANZA,suzuki APV (max 7seatter)
    RM 115 /hari
    * isuzu Elf short (max 11seatter)
    RM 195 /hari
    * isuzu Elf long (max 18seatter)
    RM 265 /hari

    Harga masih boleh runding.runding harga semurahnya,serendahnya,sejimatnya.insya Allah berbaloi dan puas hati guna khidmat syarikat Memory Bandoeng Tour.
    ” HARGA BOLEH JADI HARGA KASIH SAYANG,SAYANG KETAT2…!!! ”

    Utk lebih detail sila PM,Call/WhatsApp laju2 ditalian:
    +6285324228854
    +6285324228854
    +6281224420758

    √ Fb syarikat :
    Memory Bandoeng
    √ fb personal :
    Cepokta Bisaajja
    √ email :
    memorybandoeng@gmail.com
    √ Website :
    http://www.jomcutibandung.com

    Kami sentiasa menunggu dan mengalu2kan kedatangan Tuan Puan diBandung.

    LOMBOK, BALI & JOGJA BOLEH JGK KAMI URUSKAN.
    Salam dan tmakasih….

    September 4, 2017 at 10:09 am
  • Reply latipah

    Boleh kongsi nama travel agen / kereta sewa semasa tour ke jakarta& bandung

    September 5, 2017 at 6:41 pm
    • Reply KakDa

      Assalam Puan Latipah. Maaf terlewat reply komen. Try kontek Mas Ady +62 857-1742-5459. Sebelum deal tanya je banyak-banyak melalui Wasap. InshaaAllah Mas Ady sangat membantu dan cepat reply. Happy Holiday! ^_^

      September 14, 2017 at 3:32 am
      • Reply Khairol

        mn sambungan part 2 percutian ke Jakarta Bandung??

        November 22, 2017 at 4:44 pm
      • Reply wan

        Assalamualaikum kak.. byaran utk supir ni gano eh? kiro byar skali hantar ko byr per day? sbb tgk entri kak ni, time nk guno dio jh br pnggil. ko rano? hihi.. bule dpn sy nk g sano, mtk info sikit..

        December 22, 2017 at 2:28 pm
        • Reply KakDa

          Waalaikumussalam dik.
          Untuk info,Kakda deal dgn supir masa kat Malaysia lagi. Mmati harga siap².

          So harga yang dipersetujui adalah upah untuk total 5h4m start dari Airport Jakarta dan tamat di Airport Bandung.

          Biasanya kalau tengok pada pakej yang supir offer, dorang akan cadangkan tempat nak pegi dan hotel.

          Tapi kes kakda, kakda just bayar upah driver saja + tiket masuk Farmhouse dan masuk Floating.

          Hotel dan tempat nok g, kakda plan sendiri.
          Sebab tu ada masa kakda tak panggil pun supir datang.

          Maybe kalau ikut stail kakda, tokseh follow itinerary Supir, boleh cuba khidmat Uber/Grab Car. Manatau lebih jimat.

          Anyway,selamat bercuti. Jangan lupa masuk minimart dia yg mcm 7e tu, banyak roti dan kek yang sedap².hihi

          December 22, 2017 at 10:33 pm
          • wan

            Trima kasih byk kak.. now dah terang n jelas.
            InsyaAllah smoga pjalan sy slamat kat sano nanti. hihi.
            siap2 kontek supir dh ni. tinggal time nk g jelah.
            Anyway smoga kakda skeluarga diberkati n dimurahkan lbh lg rzeki.
            Trima kasih skali lg sudi jwab prtanyaan sy 😀

            December 23, 2017 at 4:55 pm
          • KakDa

            haha. berehh!! Semoga info yang kakda share ni bermanfaat. Dapat gok pahala sikit-sikit tolong mudahkan orang lain.hehe
            Selamat bercuti jangan lupa ambik Travel Insurance.
            Nak mudah ambik inusurance AAsia. Tapi kalau nak yang murah ada banyak lagi.

            December 24, 2017 at 10:16 am
          • wan

            Bereh kakda.. mme sgt brmanfaat pun posting kakda. byk info sy bulih dr blog ni. belek2 baco blako sampaikn posting bersalin kmbar pn sy layan. haha. kemah kakda!

            December 24, 2017 at 10:46 am
          • KakDa

            haha.. terima kasih sudi meluangkan masa.hehe

            December 25, 2017 at 9:16 pm
  • Reply Dhani tour

    Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (Amiin)… Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282214441280
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282282222896
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang…
    Kami pun menyediakan paket transport dan hotel
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Wassalam, Terimakasih…
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Terima kasih…

    September 16, 2017 at 3:44 pm
  • Reply Travel Bandung

    Pakej Perkhidmatan 4d3n Bandar Bandung (Hotel, & Pengangkutan)…Murah sampe pengsan…

    Butiran Perjalanan
    (Boleh Tukar,Tambah/Kurang)

    Hari 1
    > Airport bandung
    > Pasar Baru Membeli belah
    > Studio Trans
    > TokoTiga (Branded Jeans)
    > Factory outlet
    > Makan malam

    Hari 2
    > Gunung Tangkuban Perahu
    > Grafika Cikole
    > Petik Strawberry
    >Luwak caffe
    > Naik kuda deranch
    > Floating market
    > Farhm House
    > Dusun Bambu{Cadangan}
    > Rumah mode
    > Cihampelas Jeans Pusat
    > Makan malam

    Hari 3
    > Kawah putih
    > Glamping
    > Cibaduyut
    > Afrika Asia
    > Kartika sari
    > Makan malam

    Hari 4
    > Keluar Hotel bandung
    > Airport Bandung

    Pilihan Pakej :

    * Jumlah harga Seorang Adalah:

    Rm 380/orang jika 2 orang
    Rm 305/orang jika 3 orang
    Rm 265/orang jika 4 orang
    Rm 230/orang jika 5 orang
    Rm 220/orang jika 6 orang

    ☑1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam.
    ☑Termasuk sarapan pagi.

    ✖ Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    ✖Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itinerary.

    -1 Bilik muat 2 orang tidak di join sehingga Selesa Sangat, semasa 4hari 3malam

    -Termasuk sarapan pagi ala bufet.

    > Tidak termasuk makan tengah hari dan makan malam

    > Tidak termasuk kos tiket lawatan per kereta atau perorang di Tempat lawatan dengan itinerary.

    Tempahan:

    WhatsApp +6281220375375

    Sila Tuan/Puan memutuskan Tempat lawatan boleh Ikut tentatif Program yang Sudah di sediakan ATAU Ikut rancangan Sendiri.

    Semoga maklumat yang saya berikan memudahkan urusan anda bercuti ke Bandung.
    Terima kasih.
    Wassalam…wr…wb

    December 1, 2017 at 1:12 pm
  • Reply Ibrra bandung transport

    Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280

    Email : ibrra.bandungtransport@yahoo.com
    Email : dhanibandung@yahoo.com 
    Blog   : http://melancongdibandungibrratransport.blogspot.co.id (Ibrra Bandung Transport)
    Blog   : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung) 
    Website : www.ibrrabandungtransport.com 
    Website : www.Dhanitourindonesia.com
    Kami satu company dengan Dhani Tour Bandung. Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja. 
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.

    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Ibrra Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih..

    December 25, 2017 at 6:29 pm
    • Reply KakDa

      Wah. Menarik tu driving sendiri di Bandung.

      December 26, 2017 at 12:29 am
  • Reply Dhani Tour Bandung

    Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : dhanibandung@yahoo.com
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : http://www.Dhanitourindonesia.com Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja.
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik Dhani Tour Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    January 2, 2018 at 1:54 pm
    • Reply KakDa

      Kalau trip ke Jakarta-Bandung untuk 3 dewasa 4 kanak-kanak, boleh tahu itinerary, nama hotel dan jenis kenderaannya?

      January 2, 2018 at 9:36 pm
      • Reply Dhani tour Bandung

        Salam…maaf akak lambat reply, tibanya airport Bandung atau Jakarta?
        Tuk lebih detail silakan whatsapp ke nomor +6282282222896 atau +6282214441280.
        Wassalam…

        January 12, 2018 at 6:07 pm
  • Reply ibrra bandung transport

    Salam sejahtera Tuan/Puan, semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rizki (aamiin).. Kami disini ingin menawarkan perkhidmatan sewa kereta di Bandung/Jakarta/Jogja. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta/Jogja dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    WhatsApp : +6282282222896
    WhatsApp : +6282214441280
    WhatsApp : +6282280000071
    Call : +6282280000071
    Call : +6282282222896
    Call : +6282214441280
    Email : ibrra.bandungtransport@yahoo.com
    Email : dhanibandung@yahoo.com 
    Blog : http://melancongdibandungibrratransport.blogspot.co.id (Ibrra Bandung Transport)
    Blog : melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung) 
    Website : http://www.ibrrabandungtransport.com 
    Website : http://www.Dhanitourindonesia.com
    Kami satu company dengan Dhani Tour Bandung. Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Allah kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Kami pun menyediakan paket Transport dan Hotel.
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung/Jakarta/Jogja. 
    Kami menyediakan pakej Transport dan Hotel, Pakej Full Board.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Ibrra Bandung Transport… (Insya Allah) Jom mari melancong diBandung/Jakarta/Jogja Murah sahaja..
    Terimakasih

    January 12, 2018 at 5:49 pm
  • Reply Ayue Danan

    Salam kak, yang ni aka plan sendiri ah gy bandung. X guna pakej ke kak??

    February 16, 2018 at 9:47 am
    • Reply KakDa

      Wslm dik. Lebih kurang ah.
      Biasa kan supir dorang bagi harga ikut pakej dorang. Kadang tu siap hotel sekali.
      Tapi kakda tak follow. Kakda suh dia follow iti kakda.

      So fungsi supir ni memang betul2 macam driver je lah.
      So kos pun boleh cut sana, cut sini.

      Sebab mmg kami x follow kebanyakan tmpt yg direkemen tu.
      Sebab nak save bajet jugak.

      Dan memang takdak interest nak p tempat yang supir suggest tu.
      Sebab tu tak follow mana.

      February 21, 2018 at 12:14 pm
  • Reply Ika

    Hello, No Supir Mas Ady itu masih boleh dihubungi? Ok tak supir ni?

    February 17, 2018 at 12:48 pm
    • Reply KakDa

      Hai ika. Boleh je rasanya. Cer try wasap dia.hehe
      Orangnya friendly gituu..hehe

      February 21, 2018 at 12:16 pm
      • Reply sue

        salam , kak da . boleh bagi no supir tu tak .? saya nak contact untuk trip sye bulan 9 nie .

        May 19, 2018 at 12:28 pm
        • Reply KakDa

          Salam Sue.
          Bole.. +6285717425459 (Mas Ady).
          Selamat bercuti. 😉

          May 28, 2018 at 11:37 am
      • Reply sue

        salam , kak . supir nie mmg area jakarta – bandung ke .? kalau sye nak gune service supir nie mase kat bandung je boleh kan .?

        June 27, 2018 at 11:24 am
        • Reply KakDa

          Wsalam Sue.
          Akak tak sure jugak.
          Apa kata sue ambik no supir ni dan wasap dia. InshaaAllah dia reply. ^_^
          Mas Ady +62 875 1742 5459

          June 27, 2018 at 12:37 pm
  • Reply aziman

    Assalamualaikum…
    Nice entry!!!
    .Mohon izin tuan tanah untuk promote service kami..
    Kami menawarkan pelbagai pakej menarik ke Medan, Bandung,Bali,Lombok,Pekanbaru,Aceh,Padang Bukittinggi dan lain2 destinasi popular untuk anda.Semua urusan kami lakukan.Dari urusan tiket kapalterbang,hotel,transport,makan dan pemandu pelancong semua kami sediakan untuk anda.Untuk group yang besar di alu alukan.Harga menarik menanti anda.
    Tak perlu bersusah payah menguruskan group anda.Berikan senarai nama peserta dan tarikh perjalanan dan semua kami uruskan.Urusan di lakukan di Malaysia.Mudah dan selamat.Temujanji untuk urusan group yang besar juga boleh diatur.Semua urusan di lakukan di Malaysia sahaja.Minima berdua sahaja pun boleh!! JAMINAN KEPUASAN UNTUK ANDA!!!
    Hubungi saya di talian 0126665436 atau lihat di blog saya untuk maklumat lanjut.Banyak maklumat berguna untuk panduan anda.
    http://freelancetour.blogspot.com

    March 12, 2018 at 11:09 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.