Performance Drink Shaklee Minuman Penambah Tenaga Yang Sihat dan Selamat

2

Performance Drink Shaklee Minuman Penambah Tenaga, Bebas Karbonat Dan Kurang Gula.

Anda suka dan gemar minum 100plus, redbull dan minuman isotonik yang lain sebagai penambah tenaga terutama selepas letih bersukan?

Anda tahu tak, Shaklee mempunyai satu minuman isotonik istimewa yang sangat selamat, bebas karbonat juga kurang gula! Ianya mungkin sesuai untuk anda!

Minuman Isotonik shaklee ini dikenali sebagai Performance Drink!

Kenali Performance Drink Shaklee

Performance Drink shaklee merupakan sejenis minuman isotonik juga dipanggil minuman hidrasi.

Ia bertujuan untuk membantu bendalir dalam tubuh kita supaya tidak hidrat (kering) dengan terlalu banyak. Ia mengelakkan dehidrasi dalam masa yang sama membantu mengawal paras cecair di dalam badan.

Dalam kata lain yang lebih mudah, Performance Drink (PD) mengelakkan badan daripada mengalami masalah kurang air.

Fakta Nutrisi:

  • Tidak mengandungi lemak/kolestrol
  • Hanya mengandungi sodium, potasium, kabohidrat
  • Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna dan pengawet tambahan.

Kebaikan Performance Drink

1. Meningkatkan daya ketahanan badan

  • beri tenaga kepada otot dan sel dengan cepat
  • gantikan air yang hilang
  • meningkatkan daya tahan otot
  • membantu memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh

2. Mencegah penyahidratan

  • kurangkan rasa haus
  • elak hidrasi
  • melembapkan kulit
  • buat kita rasa tak penat

3. Mengekalkan paras gula

  • memelihara paras gula dalam darah, penting bagi tenaga otot
  • kekal stabilkan paras gula untuk mempercepatkan proses penyembuhan akibat kecederaan otot

4. Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal

  • mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh.
  • mengimbangi metabolism air dalam tubuh untuk kekal cergas seharian

Siapa Yang Memerlukan Performance Drink?

Kalau kat rumah, kakda suka bancuh satu jug besar untuk satu family minum. Lebih-lebih lagi ketika bulan puasa, kalau satu jug tu, cepat je habis sebab air Performance Drink ni sedap dan menyegarkan.

Asyik berebut dengan anak-anak je. Sebab tu habis cepat! hehehe

  1. Mereka yang aktif bersukan
  2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka puasa)
  3. Ibu yang menyusukan anak
  4. Ibu yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness dan tiada selera makan.
  5. Mereka yang kurang minum air
  6. Mereka yang kerap sakit kepala
  7. Bila rasa nak demam atau sedang demam dewasa mahupun kanak-kanak
  8. Bila berlaku cirit-birit dan muntah-muntah dewasa mahupun kanak-kanak
  9. Mereka yang menghidap gout
  10. Mereka yang kerap mengambil minuman isotonik yang tinggi gula dan berkarbonat

Yang bestnya, Performance Drink ni boleh diminum oleh semua orang yang ada kat rumah kita.hehe

Interaksi Dengan Suplemen Lain?

Istimewanya Performance Drink Shaklee ni, ianya tidak memberikan mudarat meskipun jika diambil bersama-sama suplemen lain.

PD boleh diminum pada bila-bila masa sahaja samada di waktu pagi, tengahari, petang mahupun malam.

Jika dibulan puasa, anda boleh minum semasa berbuka juga semasa sahur.

Bagi ahli sukan pula, minumlah semasa sedang bersukan, sebelum dan selepas. Bancuh je satu botol dan bawa bersama-sama dengan anda.

Apa Kata Mereka?

testimonial PD bantu berikan tenaga

I’m not a shaklee distributor. But i need to stress this out. Their performance drink is very good! I used to be really2 tired after buka puasa.

Takleh buka mata!

Anyway after consuming  the PD, inshaAllah segar bugar for the physical and spiritual chores. Bangkit sahur pun senang. Nak qiam pun senang. Alhamdulillah.

So for moms out there yang selalu rasa letih with the house chores yang tak kunjung habis, especially  this Ramadhan, i think it’s worth to try out Shaklee Performance Drink. ~ Pn Miraa Yusof.

Testimonial ibu menyusu mengambil Set Mighty 3 Gem (ESP+Mealshake+PD)

Tahun lepas saya breastfeeding anak sepenuhnya. Masa tu baby baru umur setahun. Dan sudah tentu permintaan susu dia tinggi lah kan.

Semasa sahur saya minum ESP + PD + Mealshakes + kurma + susu. Sedap kan..hehe

Tapi memang kenyang dan bertenaga sepanjang hari walaupun saya berkerja di luar. Saya jaga baazar Masjid India dan kawasan Bukit Bintang tau masa tu.

Alhamdulillah Set Mighty 3 Gem sangat membantu. Susu perahan tetap sama macam hari biasa 10-12oz lebih sehari. ~ Pn. Nor Fahidayu Masran.

testimonial anak kebah demam dengan PD

Alhamdulillah..Muhamad (10 bulan) semakin sihat dengan izin Allah. Lepas bagi minum sedikit performance drink shaklee petang semalam, dia makin segar dan dah nak main. Susu pun minum, lebih segar lah.

Sebelum tu lembik, tidur je. Dehydrated sebab kurang minum susu dan tak makan.

Dia dah beberapa hari demam kuat, ada ulser penuh dalam mulut. Dan ada tanda-tanda kena campak. Lepas bagi PD petang semalam, dah tak demam dah.

Alhamdulillah..memang berkesan sangat. Sikit je saya campur, dalam secubit je dengan setengah cawan air. Sebab dia masih baby.

Bila rasa pun memang takde rasa PD tu, rasa air masak je. Tapi kesannya tip top!

Performance Drink ni memang sangat bagus untuk kembalikan kesegaran. PURE HYDRATION DRINK. Juga sangat bagus untuk ibu menyusu yang ingin menjalani ibadah puasa tidak lama lagi.

P/s saya jarang bagi testimoni/puji sesuatu produk kecuali jika sangat berpuas hati dan dapat hasil yang kaw-kaw. Apapun, semua yang berlaku adalah dengan izin Allah. ~ Puan Ina

Tempahan:

Cara 1: Jika anda ingin mencuba Performance Drink, anda boleh membelinya secara online menggunakan debit/kredit kad melalui link di bawah ini. (Harga: RM82.50)

Order Performance Drink Disini

Order Set Puasa (Mighty 3 Gem) Disini (ESP+PD+Mealshakes)

Postage : RM10.60 sm, Rm21.20 ss

Daftar Ahli Untuk Lebih Penjimatan disini

Cara 2: Jika anda tidak pasti, hubungi kakda melalui Wasap di link ini untuk mendapatkan khidmat konsultasi tentang set apa yang paling tepat dengan bajet dan situasi anda, tips serta cara pengambilan yang betul.

Kakda | 010 760 4946

Pengedar Shaklee Kelantan

COD Kubang Kerian, Kota Bharu, Pengkalan Chepa, Binjai, Kedai Lalat

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Discussion2 Comments

Leave A Reply

CommentLuv badge