Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

YOUTH Skincare

Kongsi Pengalaman Besarkan Anak Kembar

Intai Si Kembar

Pengalaman Travel & Tips Menarik

Kakda Go Travel

MakeUp Remover MASALAH KULIT NutriWhite SkinCare Tips Cantik

Perlukah Pakai Makeup Remover Walaupun Kita Tak Pakai Makeup?

Pentingkah Makeup Remover Untuk Membersihkan Solekan Atau Cukup Menggunakan ‘Baby Oil’ Sahaja?

Biasanya makeup remover ni lebih sinonim dengan mereka yang kerap menggunakan alat solek untuk membersihkan makeup. Mereka yang tidak mengenakan solekan jarang merasakan mereka perlu memiliki makeup remover ini.

Ramai beranggapan makeup remover tidak perlu. Tidak sepenting pencuci muka.

Hanya mengggunakan baby oil sahaja sudah cukup untuk menanggalkan mekap kemudian diikuti dengan proses membersihkan muka menggunakan pencuci muka yang baik.

Namun tahukah anda menggunakan minyak bayi seperti minyak baby johnson sebenarnya tidak cukup bersih dan boleh menyebabkan masalah kulit yang lain seperti naik bintik ruam di wajah.

Ini adalah akibat penggunaan bahan yang salah untuk membersihkan solekan.

Mengapa Makeup Remover Penting Untuk Mereka Yang Tidak Menggunakan Mekap?

Salah faham sering berlaku dikalangan mereka yang tidak mengenakan solekan. Jika ditanya perlukah atau tidak untuk mereka memiliki makeup remover, rata-rata akan menjawab “saya tak pakai makeup’.

Mereka merasakan mereka tidak memerlukan makeup remover kerana tiada solekan di wajah yang perlu dibersihkan.

Kepentingan utama Makeup Remover ialah untuk memastikan wajah benar-benar bersih setelah seharian menggunakan solekan. Ia sangat penting untuk memastikan liang pori-pori tidak tersumbat dengan kotoran.

Namun step pertama untuk menjaga kecantikan muka ini sering dilepas pandang.

Sedarkah anda selain daripada solekan ada banyak lagi faktor lain yang boleh menyebabkan liang pori-pori kita tersumbat? Antaranya ialah faktor pencemaran udara, air dan juga sentuhan.

Paling kita takuti ialah terjadinya jerawat, whitehead dan blackhead akibat daripada penyumbatan liang pori-pori kita.

Jadi siapa kata hanya orang yang mengenakan solekan sahaja memerlukan makeup remover?hehe..

Pilih Makeup Remover Berasaskan Bahan Semulajadi – Jauh Lebih Selamat.

Di shaklee kami mempunyai makeup remover yang dinamakan Gentle Action Makeup Remover; salah satu produk daripada rangkaian NutriWhite.

Baca Kehebatan Rangkaian Produk Semulajadi NutriWhite Disini

Kelebihan Gentle Action Makeup Remover

  • Melicinkan, melembutkan dan menyerikan kulit anda
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan
  • tahan sehingga hampir setahun penggunaan.

Order disini: Gentle Action MakeUp Remover, Harga: RM104.68

Bahan yang terkandung di dalam makeup remover ini merupakan bahan semulajadi yang sangat selamat untuk semua jenis kulit.

Ia juga telah menjalani ujian klinikal dan bebas daripada lebih 350 bahan cemar yang berbahaya untuk kesihatan dan kulit kita.

Jom Kita Tengok Apa Kata Mereka Yang Sudah Menggunakan Gentle Action MakeUp Remover Shaklee Ni.

Guna makeup remover ok sangat! Lembut je rasa muka lepas guna. Daki-daki semua keluar. Best-best!

Terasa bersih sangat kulit.

Dah tenyeh kat hidung suami sebab dia selalu mengadu hidungnya whitehead banyak dan kasar.

Pastu lepas cuci dia terperanjat sebab hidung dia dah tak menggerutu, licin je.hahaha..

So, Cik Kinah pilih Nutriwhite MakeUp Remover dari shaklee. Makeup bersih dengan 5 kapas. Tengok kapas ke 6 dah takde sisa mekap.

Membersih jauh ke dalam pori-pori dan segala whitehead blackhead keluar. Ia mencerahkan juga.

Sesiapa yang suka mekap, selalu mekap, asyik kena mekap, awak sangat patut dapatkan MakeUp Remover ni.

Syookkk sangat guna makeUp remover ni! Terus licin muka!

Nadim pakai makeup remover dengan facial cleanser.

Dulu ada masalah kulit kering tiap kali cuci muka. Muka Nadim jadi kuping-kuping gitu. Tegang pula tu.

Dan whitehead mula muncul, mungkin sebab tak dicuci bersih segala sebum.

Tapi lepas guna nutriwhite, masalah whitehead dan kulit kering dah hilang. Jimat pula dua tiub ni setahun tak habis-habis.

Kulit muka syu jenis yang berminyak. Kalau panas, berpeluh sampai rasa melekit muka. Bila cuci pun tak rasa bersih pun. Masih rasa gatal kulit muka.

Tu yang try set nutriwhite. Syu pakai makeUp remover, foam cleanser, softener, whitening lotion.

Bila pakai make up remover, keluar semua daki-daki. Cuci muka memang bersih rasanya. Dan kulit lembut je.

Saya suka sangat. Tak kan tukar dah set pencuci muka ni.

Tempahan:

Cara 1: Jika anda ingin mencuba Gentle Action MakeUp Remover Nutriwhite anda boleh membelinya secara online menggunakan debit/kredit kad.

Order disini: Gentle Action MakeUp Remover, Harga: RM104.68

Order FullSet NutriWhite SkinCare, Harga: RM1,158

Daftar Ahli Untuk Lebih Penjimatan disini

Cara 2: Jika anda tidak pasti, hubungi kakda melalui Wasap di link ini untuk khidmat konsultasi tentang set apa yang paling tepat dengan bajet dan situasi anda, tips serta cara pengambilan suplemen yang betul.

Kakda | 010 760 4946

Pengedar Shaklee Kelantan

COD Kubang Kerian, Kota Bharu, Pengkalan Chepa, Binjai, Kedai Lalat

Previous Post Next Post

You may also like

12 Comments

  • Reply tasnim

    Tenkiu kakda atas sharing.

    Ingat blackhead dan whitehead,
    Ingat Remover Shaklee. 😍

    Sental-sental manja gitu. Ehee..
    tasnim recently posted…Kawal Tekanan Darah Tinggi Dengan Vitamin Shaklee.My Profile

    June 16, 2017 at 7:00 am
    • Reply KakDa

      Op kos kena manja-manja je. Jangan kasar sangat. Takut kulit mudah kedut nanti. 😘

      June 16, 2017 at 9:02 am
  • Reply Sylvia Yong

    Saya jenis tidak bermake up tapi suka guna Make Up Remover ni😄
    Sental2 muka dgn make up remover tanggalkan kulit mati dan kotoran melekat di muka.. bestttt!

    June 16, 2017 at 7:03 am
    • Reply KakDa

      Kalau keluar banyak kulit mati, hepi gilak rasa kan.haha..

      June 16, 2017 at 8:56 am
  • Reply Byte Jannate

    Terima kasih makeup remover nutriwhite. Sangat berkesan untuk menghilangkan whitehead pada muka saya. Suk sangat.

    June 16, 2017 at 7:46 am
    • Reply KakDa

      Ewaahhh!! Makin comey lah cegumanes 😍

      June 16, 2017 at 8:55 am
  • Reply jida

    saya bukan jenis yang bermake up pun..tapi saya suka pakai ni untuk tanggalkan segala macam whitehead black head yang ada kat muka ni..memang best la lepas pakai..rasa selesa je..
    jida recently posted…Bunga Ros Jepun, Bunga Yang Cantik Dan Mudah DiTanamMy Profile

    June 16, 2017 at 8:39 am
    • Reply KakDa

      Sesetengah orang siap buat masker lagi tau makeup remover ni. Sebelum sental, bagi kulit tegang dulu.hehe..

      June 16, 2017 at 8:54 am
  • Reply Collen

    Hahaha… Collen pun ingat tak guna makeup so tak perlu makeup removal ni.. Rupa²nya salah tanggapanku selama ini..

    Good info sis!!

    June 16, 2017 at 8:59 am
  • Reply Nija

    Saya sangat suka dengan make up remover ni sebab boleh jadi scrub juga
    Hilang segala blackhead whitehead semua

    June 16, 2017 at 11:09 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge