Phytocol-st Shaklee Berkesan Turunkan Paras Kolestrol Berbahaya

0

Phytocol-st Bantu Turunkan Kolestrol Jahat Dan Tambah Kolestrol Baik

Phytocol ST terbukti secara klinikal membantu penyerapan kolesterol dan menurunkan kolesterol LDL.

• Dibuat dengan gabungan kuat sterol dan stanol, yang wujud secra semulajadi dalam tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin.

• Membekalkan 2000mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari.

• 80 kajian telah dijalankan dan membuktikan sterol dan stanol berupaya menurunkan paras kolesterol LDL.

• Membekalkan sterol dan stanol sebanyak 100% seperti yang disarankan oleh National Institutes Health (NIH) seharian.

• Bebas kandungan gluten

• Disahkan dengan Star-K Kosher

Fakta Sains Phytocol ST

1) Sterol dan stanol dimakan daripada sumber tumbuhan.

2) Struktur sterol dan stanol ni hamper sama dengan kolesterol, maka ia akan bersaing untuk penyerapan di dalam usus.

3) Sterol dan stanol ini akan terikat pada resptor usus menyebabkan kolesterol tertinggal.

4) Ini menyebabkan hanya sedikit kolesterol yang akan diserap oleh tubuh, dan sedikit kolesterol dibebaskan ke dalam darah.

2000mg sterol dan stanol di dalam Phtytocol ST setiap hari bersamaan dengan;

200 batang lobak merah, 70 keping roti gandum, 425 biji tomato

Wau, tak mampu nak makan sehari semua. Sebatang lobak je pun dah nak muntah kan. Huhu

Kolesterol adalah factor utama penyakit jantung. 1 daripada 3 orang Amerika mempunyai tahap kolesterol yang tinggi.

Umum tahu bahawa kolesterol yang tinggi adalah pintu kepada banyak masalah jantung. Umum juga mengetahui bahawa cara paling berkesan daripada berlakunya penyakit jantung adalah dengan mengawal jumlah kolesterol jahat (LDL) yang memasuki tubuh .

Di sini pentingnya peranan sterol dan stanol yang diperolehi daripada tumbuhan.

Apakah perbezaan HDL dan LDL?

Secara amnya, kolesterol merupakan lemak yang diperlukan juga oleh tubuh badan. Ia memainkan peranan penting dalam membantu membrane sel menjadi kukuh dan penghasilan hormone.

Ada 2 jenis kolesterol yang semua orang perlu tahu.

HDL atau nama penuhnya high density lipoproteins menawarkan lebih banyak manfaat atau bertindak sebagai kolesterol baik untuk kesihatan tubuh.

LDL atau low density lipoproteins pula perlu diberi perhatian dan sebaiknya dielakkan. Jika ia terkumpul di dalam salur darah akan meningkatkan risiko jantung tersumbat dan membawa masalah jantung yang lain.

Testimoni

Order/Pertanyaan:

Untuk order taip “Order Phytocol-st” dan whatsapp kakda di talian ‘010-760 4946’ atau klik linik dibawah.

Order Pyhtocol-st Shaklee disini

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge