Pil Kalsium Khas Untuk Wanita Umur 30an Dan Menyusukan Anak

0

Disebabkan hari ini kakda rasa macam nak ber ‘me-time’ , maka dengan semangatnya kakda kemas baju si kembar dan gapai baju kurung moden kaler purple kakda, pastu laju-laju je g iron.haha

Me-time kakda bukan nya best sangat pun. Cuma follow montot laki lepak ofis dia je. Biasalah kakda pencen dah bawak keta.

Bagi Merc sejibik pun konfem tak akan drive punya lah.hahah..

Kesian kan. Macam ni lah hidup kakda yang bosan. Dulu memang bawak juga keta, tapi pernah lah berselisih dengan keta lain pastu gesel-gesel badan dengan keta yang selisih tu.huhu..

Pastu baru-baru ni, dalam kampung kakda jugak, on da way nak hantar si kembar kat rumah tok ma, moto langgar kitaorang.

Mujur lah laki kakda tak bawak laju, tapi agak teruk juga orang yang bawak moto tu. Patah paha. Kakda rasa sebab kita orang perempuan memang kurang kalsium. Tu yang mudah patah.

Kalau tak topup kalsium, makin lah rapuh. Sebab tu lah, bila dia langgar keta dari tepi, kena kat lampu kanan dan side mirror je, pastu dia jatuh.

Paha boleh patah! Kalau anak muda rasanya tak akan patah. Tapi tulah. Sebab mak-mak kan. Tulang kita rapuh lagi-lagi lah kalau menyusukan anak. Makin rapuh kalau tak topup kalsium dari sumber lain.

Kakda memang beringat sangat hal kalsium ni. Satu lagi sebab kakda suka minum nescafe, kopi dan seangkatan dengan nya. Minuman caffien ni boleh serap keluar kalsium dari tulang kita dan akan buat tulang makin tak kuat.

Nak minum susu sampai dapat 1000mg kalsium sehari memang lah tak larat. Takut gemuk jugak sebenarnya.hahaha.. jadi susu-susu just bagi anak-anak minum.

Kakda suka benda yang simple dan mudah. Nak senang keje.

Sebab tu kakda pilih pil Ostematrix Shaklee. Lagipun kakda memang fan produk Shaklee.hihi…

Unuk info bagi yang tak pernah tau pasal pil kalsium shaklee ni, Pil ostematrix bukan dari produk tenusu tau. Dia dari mineral semulajadi alam.

Jadi kalau orang yang ada alahan pada produk tenusu memang boleh makan.

Sangat digalakkan sebab kalsium dari Ostematrix memang selamat dan lebih sesuai untuk mereka.

Kakda takdak problem apa. Cuma malas nak berebut susu dengan anak-anak.

Jadi telan 4 biji pil kalsium tiap malam sebelum tidur. Senang sangat nak telan walaupun 4 biji. Sebab bentuk dia tu memang dah direka untuk mudah nak telan.

Pil kalsium shaklee ni bukan semata-mata ada kalsium sahaja, tapi turut diperkaya dengan magnesium dan Vitamin K yang turut banyak khasiatnya dalam membantu masalah lenguh-lenguh badan dan kaki.

Kalau ada masalah sembelit pun sama. Telan je Ostematrix sebelum tidur. Esok inshaaAllah lancar je membuang!

Korang nak cuba juga? Wasap kakda disini.

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge