Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

Set The Radiant 4

Produk Yang Paling Bagus Untuk Cantikkan Kulit Dari Dalam

Vitamin C, Kolagen, ESP Dan GLA Complex Suplemen Dalaman Terbaik Untuk Kulit Cantik.

Semua orang nak kulit yang cantik. Bukan setakat cantik bila tepek BB Cream atau Foundation tapi cantik tanpa mekap juga.

Pernah tak terfikir dan terasa malu bila nak solat di tempat awam, muka yang asalnya sangat lah flawess, takdek parut, takde jerawat, bila tiba masa nak solat terpaksa cuci muka bersih dan tanggalkan mekap, terserlah muka yang asal.

Muka pucat, kulit kusam, parut jerawat dan jeragat semuanya terdedah. Yang padahal asalnya tadi muka sangatlah dolly, pinkish, glowing dan putih tanpa parut. Mesti rasa malu dan segan kat orang sekeliling. Ye dak? Ye..kakda pun ada perasaan macam tu.

Lagi lah kalau kena attend convention sekali dengan rakan bisnes yang biasanya jumpa secara maya saja contohnya di FB, bila berjumpa depan-depan, time solat terpaksa cuci mekap semua, terdedah segala cacat cela muka. Maluu beb!hahah

Hilangkan Terus Perut Jerawat, Jeragat Dan Kulit Kusam.

Kalau nak cantik secara luaran, cukup lah dengan hanya menggunakan BB Cream atau Foundation yang boleh menutup segala cela dan boleh buat muka glowing walaupun yang sebenarnya muka kita kulit kusam dan berparut jerawat.

Tapi kalau rasa nak cantik original, cantik yang sebenar, tiada jerawat, tiada blackhead, tiada parut dan tiada jeragat, anda harus pertimbangkan untuk mengambil SET THE RADIANT 4 ini.

Kelebihan THE RADIANT 4 Shaklee.

Set The Radiant 4 ini mengandungi 4 produk utama. Iaitu;

  1. Vita-C Plus
  2. GLA Complex
  3. Kolagen
  4. ESPĀ 

Sustained Release Vita-C Plus

Korang tahu tak, Vita-C shaklee sangat berbeza dengan vitamin c jenama lain. Jangan sebab namanya vitamin C ia semua sama. Tak tak. Memang tak sama.

Vita-C Plus Shaklee dihasilkan daripada jagung. Bukannya buah oren. Jadi ianya sangat selamat untuk mereka yang mempunyai masalah gastrik.

Untuk info, vitamin c merupakan vitamin mudah larut air. Maksudnya ia mudah diserap oleh badan , tak sempat digunakan oleh badan dan terus dibuang melalui air kencing dan peluh.

Sebab itulah Vita-C Plus Shaklee namanya “SUSTAINED RELEASE” sebab teknologi SR inilah yang membantu untuk menjaga vitamin c untuk bertahan didalam badan kita.

Setiap tablet SR Vita-C Plus mempunyai 500mg vitamin c. Satu tablet Vita-C Plus mampu bertahan selama 5 jam didalam badan sehingga habis digunakan sepenuhnya oleh tubuh. Setiap 1 jam, hanya 100mg SR Vita-C Plus yang akan dibebaskan ke dalam badan.

Dengan adanya teknologi SR didalam vitamin C Shaklee, ianya terjamin badan kita dapat menggunakan sepenuhnya semua vitamin C yang kita telan bukannya terbazir melalui perkumuhan.

Vita-C Plus membantu kulit menghasilkan kolagen, mencerahkan kulit, menguatkan sistem imuniti tubuh dan menghalang radikal bebas agar kulit tidak mudah rosak dan terjejas disebabkan bakteria jerawat dan persekitaran yang tercemar.

GLA Complex

GLA Complex adalah suplemen yang sangat penting untuk kaum wanita kerana ia sangat berkait rapat dengan hormon.

Bermula daripada umur remaja, umur pertengahan dan usia lewat, GLA sepatutnya menjadi suplemen wajib yang kita ambil setiap hari.

Kebanyakan masalah kesihatan dan kecantikan yang kita alami semuanya bermula dengan masalah hormon. Antaranya seperti sakit senggugut, masalah jerawat, whitehead dan blackhead, masalah kulit berminyak dan jeragat.

GLA Compelx akan membantu kita mengatasi masalah-masalah kulit yang kita hadapi seperti masalah jerawat dan jeragat dengan membantu menstabilkan hormon kita.

Collagen Powder Shaklee

Serbuk kolagen shaklee sangat hebat kerana mempunyai berat molekul yang sangat ringan.

Maksudnya ia sangat mudah diserap ke dalam badan.

Mudah diserap bermaksud mudah digunakan sepenuhnya oleh badan. Sebaik-baik kolagen adalah kolagen yang mudah diserap dan bersumber daripada laut. Dan serbuk kolagen shaklee adalah daripada sisik ikan merah laut dalam dan diperkaya lagi 6 bahan yang lain.

6 bahan yang lain ini membantu untuk mempertingkatkan lagi fungsi Serbuk Kolagen Shaklee.

Kolagen mempunyai banyak manfaat bukan saja untuk kecantikan kulit tapi untuk kesihatan badan secara menyeluruh.

Didalam The Radiant 4 ini, fungsi utama kolagen adalah untuk memberikan kelembaban semulajadi kepada kulit dan menengangkan kulit yang kendur dan lemah. Ia akan membantu mengecilkan liang pori kulit dan semakin lama kulit menjadi tegang, cerah dan lembab.

Kolagen akan mengatasi masalah kulit kering terutama untuk kulit muka yang texturenya tidak sekata bila disapu bedak atau foundation.

 

 

ESP Energyzing Soy Protien

ESP merupakan soya non-GMO yang diproses menggunakan air.

Ia merupakan sumber protien utama yang sangat penting untuk membantu kulit menghasilkan sel-sel kulit yang baru dan berkualiti tinggi.

Secara umumnya, kulit kita memang akan menghasilkan sel kulit yang baru setiap 21hari. Namun, jika sumber protien yang diambil tidak berkualiti tinggi, maka hasilnya juga tidak seberapa.

Sebab itulah, jika ada parut kesan daripada jerawat, parut itu kekal dan berwarna hitam.

Jika kita mengambil sumber protien yang berkualiti tinggi, parut yang terhasil tidak begitu serius dan agak pudar dan lebih cepat hilang.

Disinilah kepentingan ESP.

ESP membekalkan protien premium untuk tubuh kita. Bukan saja bagus untuk menghasilkan kulit yang cantik, malah ia juga menjadikan kulit lebih halus dan tonar kulit sekata dan kulit jadi lebih cerah.

Ketahui Cara Menghilangkan Kulit Kusam Paling Berkesan Menggunakan Produk Luaran (Skincare)

Pantang Larang Berkesan

Perlu diketahui, jerawat adalah salah satu cara tubuh mengeluarkan toxin dan semua bahan tak perlu yang ada didalam badan kita. Kadang-kala ia juga salah satu masalah elergi.

Jadi penting untuk kita menjaga pemakanan yang sihat disamping menggunakan skincare yang berupaya menghalang kerosakan kulit akibat sinar UV, habuk dan kotoran dari persekitaran.

Elakkan makanan yang mengandungi banyak bahan penambah perisa tambahan, elakkan makanan bergoreng dan berminyak, elakkan makanan yang boleh membuatkan elergi seperti makanan lama, makanan dalam tin, gluten dan makanan yang tinggi gula.

Konsisten mengambil Set Radiant 4 selama lebih kurang 4 ke 6 bulan untuk hasil yang terbaik. Bagi peluang kepada tubuh kita untuk membersihkan sistem dalaman kita.

Jika perlu, buat detox. Elakkan produk yang mengandungi gluten seperti tepung gandum dan gula kerana ia akan menyukarkan proses detox.

Ambil suplemen yang boleh membantu proses detox menjadi lebih cepat seperti Alfalfa, Herblax dan DTX Complex (order disini).

Tubuh yang sihat akan menghasilkan kulit yang sihat.

Order/Pertanyaan

Sebarang pertanyaan atau order, boleh hubungi kakda di link ini.

Set Radiant 4 ini juga boleh dibeli secara online di sini.

Luvs,

Kakda MamiKembar

Wasap: 010-760 4946 (klik disini untuk wasap)

Agen Shaklee Sejak 2012

 

 

 

 

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.