ResV Bantu Idea Penulisan Buku Datang Mencurah-curah

Assalamualaikum w.b.t buat semua pengunjung blog kakda. Selamat datang dan selamat membaca.

Sudah agak lama kakda tak menulis di blog ni. Bukannya tak mau tulis, tapi kadang dah buka ‘new post’ jari ‘blur’ termasuk lah otak pun blur tak tau nak tulis apa. End up tak dok la entry baru.huhu

So dipendekkan cerita, semalam kakda COD ResV ke rumah customer tetap kakda di perumahan tepi pagar USM. Tak sure la apa nama kawasan situ, tapi makcik Hasnah which is seorang pesara cikgu memang sokmo repeat order beli supplement shaklee dengan kakda.

Makcik Hasnah dah daftar ahli lama dah. Mula-mula dulu berwasap dengan anaknya, deal dan sejak itu memang kakda hantar sokmo la apa-apa yang beliau nak.

Better join ahli sebab harga ahli murah banyak. Less 20% daripada harga biasa. Dan lagi best sebab boleh dapat cashback dengan certain amount pembelian.

Kongsi Testimoni

So semalam, selepas passing ResV, dengan still mengekalkan jarak 1m dan memakai mask, kami sempat lah berborak-borak kejap.

Makcik Hasnah nak share testimoninya. Kenapa dia konsisten nak consume ResV even katanya mahal.hihi

Makcik Hasnah selalu kata produk Shaklee ni mahal lah, tapi molek. Then lepas dia kata mahal, mesti dia akan order sesuatu.haha! “Wak mari ResV sor”, “nak ostematrix dan vitamin c”, “nak make gapo kalu sakit bla..bla..bla..” hehe

Ok berbalik kepada kenapa makcik Hasnah suka makan ResV, katanya sejak konsisten ambil ResV (beliau memang dah lama makan juga produk shaklee yang lain, cuma ResV ni kira baru start ambil dalam 3 ke 4 botol termasuk yang COD semalam).

Katanya, sejak ambil ResV, idea penulisan datang mencurah-curah (Makcik Hasnah menulis dan menerbitkan buku). Katanya, seseorang yang berumur lanjut macam dirinya, biasanya otak dah tepu, banyak lupa dan kering idea. Ini memang perkara normal yang dia dah alami sejak lama.

Tapi sejak ambil ResV, dia datang rasakan, otak dan ingatannya lebih clear dan mudah untuk menulis. Beliau sangat hepi sebab novel yang sedang diusahakannya setelah sekian lama akhirnya siap malah sekarang dah ‘On the way’ hasilkan pantun-pantun islamic pula.

Badannya juga rasa ‘sihat’ dan bertenaga. Even sekarang musim PKP, tak ke mana-mana, badannya still rasa OK, tak lenguh, tak lemah. Kulit juga katanya jadi tegang sedikit dan comey. hihi

Bila dengar testimoni Makcik Hasnah, kakda sendiri rasa teruja dan terus rasa nak start konsisten makan ResV jugak.haha!

So, tu je perkongsian kakda harini. Till then, See ya!

Previous Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.