Set Berpantang Shaklee, Ibu Cepat Sihat Sesuai Untuk Ibu Berpantang Sendiri

0

Set Berpantang Shaklee, 7 Produk Yang Penting Untuk Diambil Oleh Ibu Lepas Bersalin Normal Dan Bedah.

Petang kelmarin, on the way nak pergi jogging kat Kompleks Sukan Panji, kakda dapat satu wasap dari prospek.

Biasanya prospek yang hubungi kakda ni mesti orang Kelantan. Agaknya kalau taip di Google, agen shaklee Kelantan, tubik nama kakda kot. Kan? Hehe.. alhamdulillah.

Jadi tugas kakda, opkos kena bagi yang terbaik dan cuba explain dengan cara yang mudah difahami oleh mereka yang tak pernah pun tahu dan tak pernah makan produk Shaklee.

Apa Yang Ada Dalam Set Berpantang Shaklee?

Inilah soalan yang kakda terima.

Apa yang ada dalam Set Berpantang Shaklee kakda? Apa yang kakda buat, sudah tentu tak jawab soalan yang diajukan serta-merta. Sebab apa?

Sebab sebelum kakda boleh terangkan pasal Set Berpantang atau Set Bersalin Shaklee ni, first kakda kena tahu dan wajib ambil tahu serba sedikit info prospek (orang yang berminat nak beli) yang tengah deal dengan kakda.

Bukan apa, silap langkah, takut prospek tak faham dan terus je berlalu pergi. Padahal betapa ruginya kalau dia tak amalkan produk Shaklee masa berpantang. Aduiii.. rasa bersalah kakda nanti.

Jadi, kakda pun tanya lah beberapa soalan. Kakda harap kalau kakda tanya, korang kena lah jawab k. Jangan pandang serong pada soalan yang kakda tanya.

Sebab kalau kakda tahu kondisi korang macam mana, senang kakda nak advice vitamin apa yang terbaik mengikut kondisi kesihatan dan kewangan anda. Haaa.. ingat tu. Hehe

So, dipendekkan cerita, kakda pun explain. Ringkas je, tapi inshaaAllah padat.

Fungsi Set Berpantang Shaklee Untuk Bersalin Normal Atau Bedah.

1. B kompleks | 120biji | RM58.75*
Untuk elakkan stress dan risiko meroyan selepas bersalin. Normal ibu² akan mengalami emosi yg tak stabil lepas bersalin. Selain tu, b kompleks akan bantu jaga urat saraf kita. Lepas bersalin mmg banyak urat saraf yg putus kan.

2. Vitalea With Iron Formula | 120biji | RM99.38*

Multivitamin yg turut mengandungi iron. Bantu tambah darah selepas kehilangan banyak darah lepas bersalin.

3. Sustained Release Vita-C | 180biji | RM103.35*

Bantu luka bersalin cepat sembuh. Biasa misi akan suruh kita makan oren banyak². So konsep dia sama.

Kita nak vitamin C supaya luka jahitan/bedah cepat sembuh dan luka tak melarat. Juga sebagai penguat sistem pertahanan tubuh kita. Lepas bersalin, tak mau la jadi batuk atau selesma.

Nnt jangkit kat bby lagi payah.
Dan kita sendiri akan rasa sengsara terutama kalau batuk.

Batuk tu akan bg tekanan pada luka bersalin kita.
Jadi efek dia, kita makin stress. Luka makin lambat sembuh.

Mesti korang tak mau kan? Cukup lah kakda yang rasa masa berpantang anak sulung dulu.huhu

4. ESP serbuk soya | 850gm | RM170.93*

Sumber protien untuk bantu badan hasilkan sel² badan yang baru. Luka mudah sembuh dan diganti dengan kulit yang lebih cantik sebab ESP ni adalah sumber protien berkualiti tinggi.

Bila asas dia baik, maka hasil dia sendiri akan baik.

ESP jugak akan bantu susu badan kita jadi lebih pekat dan bantu naikkan berat baby dengan cepat.
Bantu baby membesar dengan baik.

5. Omega Guard | 90biji | RM144.43*

Sejenis lemak ikan yang membantu perkembangan otak dan fungsi mata. Melalui penyusuan, kita dpt salurkan kepada baby. Perkembangan otak baby akan jadu lebih baik dan bijak.

Omega ni akan tolong jaga tekanan darah ibu. Lebih² lagi jika c ibu ada mengalami masalah darah tinggi semasa hamil.

6. Ostematrix | 120biji | RM64.93*

Pil kalsium yg diperkaya dgn magnesium dan vitamin K. Masa preg baby akan ambik kalsium dr tulang kita untuk bantu pertumbuhan tulang dia.

So biasanya ibu akan mengalami masalah sakit gigi, sakit belakang dan lenguh badan. Ni kesan akibat kalsium semakin berkurang dan tak cukup untuk badan kita sendiri.

Ostematrix akan bantu bekalkan kalsium untuk kegunaan harian tubuh. Baby jugak akan dapat kalsium dari Ostematrix yg ibu makan dan bantu baby hasilkan tulang yang lebih kuat dan padat.

Special nya lagi, Ostematrix bantu ibu mudah lawas. Normal untuk ibu alami sembelit semasa berpantang.

Tapiiiii… Kalau makan oste, 4 biji sebelum tido, inshaaAllah memang tak akan rasa masalah sembelit tu.

7. Alfalfa Complex | 330biji | RM60.95*

Adalah sejenis tumbuhan herba. Ia agak panas jadi perlu diambil dalam kuantiti sedikit. Ia mengandungi seribu satu Multivitamin dan multimineral tapi dalam kuantiti yang sedikit.

Ia sangat penting untuk bantu perbaiki sistem peranakan dan dalaman wanita. Ketatkan balik rahim dan sebagainya yang berkaitan dengan wanita.

*harga runcit. Daftar Ahli untuk lebih penjimatan.

Apa Kata Bidan Mengenai Set Berpantang Shaklee?

Ternyata bidan juga tidak menolak kebaikan dan kelebihan Set Berpantang Shaklee. Meskipun telah mengambil set berpantang shaklee ini, ia tidak bermaksud kita kena ketepikan semua adat berpantang turun-temurun kita.

Penjagaan luaran sentuhan bidan masih diperlukan. Manakala Set Berpantang pula penting untuk membantu menambah nutrisi untuk kesihatan tubuh badan kita.

Hubungi kakda melalui aplikasi WhatApps untuk tempahan Set Berpantang Shaklee berserta khidmat konsultasi atau untuk bertanya sebarang soalan mengenai Set Berpantang Shaklee juga dialu-alukan.

http://tanyakakda.wasap.my/

Kakda Mamikembar | Ejen Shaklee Kota Bharu

PickUp Point: Roti Perling Kubang Kerian, Bank Islam Pasir Tumboh, SKSB Badak Bachok, SKSB Wakaf Stan.

Penghantaran melalui POS MALAYSIA dan GDEX.

COD sekitar Kota Bharu: Berbayar menggunakan khidmat Runner

Peluang Jana Income Sehingga 4 Angka, Bisnes Untuk Student Yang Suka Blogging

Stay At Home Mom | Shaklee Lover | 4 Kiddos | 32 Yrs Young

Leave A Reply

CommentLuv badge