Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

YOUTH Skincare

Kongsi Pengalaman Besarkan Anak Kembar

Intai Si Kembar

Pengalaman Travel & Tips Menarik

Kakda Go Travel

Set DUO Untuk Whitehead/Blackhead

Skincare Paling Berkesan Dan Selamat Untuk Hilangkan Whitehead/Blackhead

Set DUO YOUTH Skincare Atasi Masalah Whitehead Dan Blackhead Dengan Mudah.

Anda yang ada masalah whitehead dan blackhead yang dah bertahun-tahun lamanya, pernah tak terfikir kenapa whitehead/blackhead kat muka tu susah sangat nak hilang?

Kakda pun dulu selalu tertanya-tanya kenapa muka kakda ada banyak biji putih terutama area hidung dan rahang.

Lepas tu ada biji kecil juga kat lapisan bawah kulit muka yang kalau dipicit akan keluar isi putih macam cheese bak kata customer kakda.hehe

So, kat sini kakda nak kongsikan satu jalan penyelesaian untuk masalah whitehead dan blackhead korang yang inshaaAllah tak kan berulang lagi. Ceewahhh!

Sebab kakda sendiri dah alaminya!Yahuuu!

Punca-punca Terjadinya Whitehead dan Blackhead

Sebelum tu kita ulangkaji sedikit. Masalah liang pori muka tersumbat adalah punca utama yang menyebabkan whitehead dan blackhead tak pandai hilang.

Apa punca utama liang pori muka tersumbat?

  • Muka cuci tak bersih
  • Pencemaran daripada persekitaran seperti asap kenderaan dan habuk di udara.
  • Penggunaan Skincare yang salah.
  • Mekap/Bedak/Foundation.
  • Peluh dan Kulit muka berminyak.
  • Sel-sel kulit mati yang terkumpul terlalu banyak.

Jadi sekarang kita dah tahu punca whitehead dan blackhead, so apa Set Duo Youth Skincare boleh tolong?

Set DUO Youth Skincare

Terdapat 2 item di dalam Set DUO Youth Skincare ni.

  • Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Muka)
  • Perfecting Skin Toner (Toner)

Luminous Gel Oil Cleanser

Pencuci muka YOUTH ini adalah pencuci muka 3 dalam 1. Ia tidak berbuih maksudnya tidak mempunyai sabun dan pHnya seimbang.

Kebanyakan pencuci muka yang ada di pasaran mempunyai sabun dan ia adalah salah satu punca pH kulit muka kita jadi tak seimbang. Bila pH tak seimbang, itu yang menyebabkan kulit muka jadi terlalu kering atau menjadi lebih berminyak.

Pencuci muka Youth Skincare ini diperbuat daripada gabungan campuran vitamin yang dipaten*, polifenol (seperti yang ada dalam Vivix Shaklee) serta Alga.

Campuran Vitamin Yang Dipaten – memberikan nutrisi kepada kulit agar menjadi lebih kuat untuk melawan radikal bebas (habuk dan asap pencemaran) yang sangat halus dan kotoran (daripada mekap dan kulit berminyak) yang biasanya menjadi penyebab kulit mudah rosak seterusnya menyebabkan Whitehead dan Blackhead.

Polifenol daripada Muscadine Grape – bertujuan untuk melindungi dan memperbaiki DNA sel-sel kulit muka. Semakin kuat DNA sel kulit muka, semakin susah whitehead nak jadi.

Dalam masa yang sama, ia turut menghalang kerosakan KOLAGEN dan ELASTIN.

Jika kolagen dan elastin di kulit muka musnah dan rosak, kulit kita mudah menjadi tua dan garis-garis halus di muka jadi lebih ketara.

Ekstrak Alga Hijau – berfungsi untuk menyuci, menghaluskan dan melembutkan kulit muka. Jadi tidak hairanlah, selepas menggunakan YOUTH Skincare, kulit muka kakda jadi lembuutt je. Biji kat dalam lapisan kulit pun dah tak rasa lagi dah.

Bahan-bahan Utama YOUTH SKincare.

PERFECTING SKIN TONER

Toner YOUTH memang istimewa lain daripada yang lain.

Seumur hidup kakda, tak pernah lagi jumpa toner yang best sangat macam toner Youth ni. Sumpah!

Kalau anda masih ingat, tadi kakda ada bagitau antara punca utama whitehead dan blackhead adalah disebabkan oleh liang pori muka tersumbat yang disebabkan oleh sel-sel kulit mati. Betul tak?

Kebanyakan pencuci muka dan toner yang ada dipasaran mungkin boleh bersihkan kotoran tapi tak mampu nak hilangkan sel-sel kulit mati sampai betul-betul bersih tau.

Pakai la makeup remover pun, pastu pencuci yang ada buih yang banyak ataupun yang jenis ada pasir-pasir halus tu, tak sama dengan kesan yang kita akan dapat daripada Toner Youth ni.

Perfecting Skin Toner daripada YOUTH SKINCARE ni fungsi dia adalah untuk bebaskan kulit muka kita daripada sel-sel kulit kusam ataupun biasanya kita sebut sebagai sel-sel kulit mati.

Selain tu, ia juga akan pastikan liang pori kita betul-betul bersih daripada kotoran-kotoran lain yang berpunca daripada udara yang kotor, mekap dan kulit berminyak.

Bukan setakat membersih secara luar biasa, malah toner youth ni akan turut menghidrat (mengelakkan kulit menjadi kering) dan membekalkan nutrisi kepada kulit muka kita.

Perfecting Skin Toner Youth ini diperbuat daripada Vital Repair+® (campuran vitamin penting), polifenol daripada Muscadine Grape Extract, Alga Hijau dan bahan-bahan botanikal yang dipaten untuk kulit jadi berseri.

Muscadine Grape dan Alga Hijau juga terdapat di dalam pencuci muka youth yang kakda sudah terangkan sebentar tadi.

Vital Repair+® – campuran antioksida dan vitamin-vitamin penting yang bertujuan untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat. 

Kulit muka yang sihat dan dilindungi oleh khasiat antioksida tidak mudah rosak sekaligus mengelakkan terjadinya blackhead (blackhead terjadi di liang pori yang bersaiz besar yang tersumbat dan menjadi hitam kerana teroksida dengan udara). Campuran antioksida akan mengelakkan terjadinya blackhead.

(TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE FULLSET)

Lagi Testimoni Bergambar Youth Skincare Disini.

Kelebihan YOUTH SKincare

 100% Vegan. Berasaskan Tumbuhan.

 100% wanita yang diuji dibuktikan secara Klinikal mempunyai kulit yang lebih muda selepas menggunakan YOUTH.

 2/3 daripada wanita yang menggunakan YOUTH telah mengubah usia kulit (Skin Age) mereka kepada sedekad lebih muda. (10 years younger!)


 Bebas daripada lebih 1500 bahan kimia berbahaya antaranya seperti;
– SLS
– Paraben
– Merkuri
– Peluntur
– Hydroquinone
– Talkum
– Toluene
– Paraffin
– Benzofenon

Siapa yang WAJIB Menggunakan YOUTH?

 Mempunyai Jenis Kulit Sensitive
 Penting kan produk bebas bahan kmia berbahaya.
 Gemarkan produk berasaskan 100% Tumbuhan.
 Skincare HALAL.
 Selamat untuk semua jenis kulit.

(TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE FULLSET)

YOUTH bantu atasi masalah ini:

 Masalah Jeragat Degil (Berpuluh tahun)
 Jerawat
 Whitehead & Blackhead
 Tona tidak sekata
 Kulit kusam, kerind dan tua
 Kulit kendur (sagging)
 Kulit tidak anjal

Pertanyaan/Order

Set Basic DUO Youth Skincare ini berharga RM393.75, tahan 5 hingga ke 6 bulan. Which is cost sebulan sekitar RM65 sahaja. Sangat jimat dah untuk produk yang terbukti berkesan untuk mengurangkan whitehead dan blakchead, bebas lebih daripada 1500 bahan kimia berbahaya dan clinically tested.

Beli Youth Set Duo secara Online. Klik logo eSell dibawah;

Set DUO Youth Skincare Less 20% dengan mendaftar menjadi Ahli Shaklee disini.

Luvs,
KakDa MamiKembar | 010-760 4946
Pengedar Sah Shaklee Sejak 2012
(Pengguna Fullset YOUTH SKINCARE 2018 Sejak Febuari 2018)

 

 

Previous Post Next Post

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge