Jerawat, Jeragat, Whitehead, Blackhead, Kusam, Eczema

KECANTIKAN

Set Kesihatan Shaklee

KESIHATAN

Resepi, Travel, Our Story

MY PRECIOUS LIFE

KECANTIKAN

Skincare Untuk Whitehead| Memang Jadi!

Assalamualaikum korang. Harini kakda nak share skincare yang kakda pakai dan kakda rasa paaaling berkesan hilangkan whitehead kat muka kakda ni.

Sebelum tu kakda nak cerita sikit tahap keterukkan Whitehead kakda yang dulu sebelum kakda start pakai skincare ni. Yelah kan.. supaya korang tak rasa korang punya masalah whitehead je yang paling sedih.heheh

Kakda nak korang tahu, kakda memang faham betul bab whitehead ni. So, jangan pernah rasa kulit korang paling teruk dan sudah tiada harapan. Jangan! Sebab kulit muka kakda sebagai buktinya. Ewahhh.. Walau dah teruk pun, inshaAllah still boleh cantikkan balik kulit tu. Jangan risau la. Kulit muka kakda lonih, alhamdulillah hampir 90% bebas whitehead. Yang 10% tu sebab kadang tak berapa rajin sangat. Sokmo tertidur sebelum sempat pakai segala skincare tu. Yelah kan orang ada baby kecik. Baby nangis, kita pun laju je baring bagi susu. Last-last tido sama. Bukan takat muka, gigi pun takdan gosok. Haha

Actually kakda ada kongsi dalam blog ni juga, beberapa punca Whitehead. Tapi takpa. Kakda tulis balik kat sini. Basically pumca Whitehead ni sebab kulit muka kita kotor. Tak cukup bersih. Bersihkan tapi tak sempurna. Kotor sebab apa? Ada banyak sebab.

Antaranya sebab habuk, sel kulit mati yang tak dibuang dan mekap atau bedak yang tak cuci bersih. Semua ni jadi makin teruk bila kita ada sejenis kulit muka jenis kombinasi atau berminyak.

Kotoran bila bergabung dengan minyak, memang akan buat bakteria berpesta. Tambah lagi dengan pencuci muka yang tak berapa nak hebat sangat, cuci pun takat cuci tak jauh mendalam masuk liang pori. Tiap hari duk ulang benda sama. Kotoran tambah minyak tambah pencuci muka yang tak best. So memang keje kita duk ternak kotoran dan bakteria je tiap hari. Sebab tu lah semua benda naik atas kulit muka. Jerawat naik. Whitehead naik. Blackhead pun sama naik dan bila makin tua, jeragat pula naik. Plus jari jemari yang rajin sangat g sentuh muka, sentuh jerawat, sentuh whitehead. Kan?? Jangan tipu. Sebab kakda pun ada jari yang suka kacau muka.haha

Skincare yang kakda maksud kan tu ialah YOUTH SKINCARE!! Yeahh.. Memang best betul. Sungguh. Kakda dah pakai nak masuk 1tahun setengah. Setia sungguh! Tak tukar lain dah. Takut nak tukar. Sebab memang serasi betul dengan kulit muka kakda.

Dah lah produk semulajadi. Sesuai untuk semua jenis kulit muka. Tak perlu risau pun kalau kulit korang jenis sensitif. Memang ngam! Percaya lah.. Selama 8tahun masa diambil untuk YOUTH skincare ni dijual di pasaran. Asyik buat penambahbaikan sampaiii CEO nya puas hati dengan results kajian saintis serta pakar-pakar kulit antarabangsa yang terlibat dengan penghasilan Youth Skincare.

Previous Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.