Best Ever Skincare. Ones Must Try

YOUTH SKINCARE

Its All About Family

MY LIFE

All the info about Shaklee Product

supplement

PRODUK Vitamin B Kompleks

9 Kelebihan Vitamin B Kompleks Shaklee Mengandungi Asid Folik Semulajadi

Ciri-ciri Vitamin B Kompleks Yang Bagus

Vitamin B Kompleks sinonim dengan wanita hamil dan yang ingin hamil kerana mengandungi Asid Folik. Tapi kebanyakan wanita tidak tahu, hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran adalah bersifat sintetik.

Bertuahlah sesiapa yang mengambil asid folik shaklee kerana para saintisnya telah berjaya mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.

Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh. Walaubagaimana pun, Shaklee berjaya mencipta asid folik semulajadi yang sudah tentu jauh lebih baik daripada asid folik sintetik (tiruan).

Kandungan B Kompleks Shaklee

Rujuk rajah diatas. B Komplex jenama Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B. Ianya termasuk Biotin dan Asid Folik.

Umum perlu tahu, vitamin B kompleks yang bagus mestilah mengandungi Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Biotin, Folic Acid dan vitamin B12.

Kelapan-lapan komponen ini adalah penting untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan vitamin B yang sempurna.

Selain Vitamin A,D,E dan K (ADEK) vitamin lain adalah jenis vitamin mudah larut-air. Jadi vitamin B adalah vitamin mudah larut-air. Vitamin C juga adalah contoh vitamin yang mudah larut-air.

Sifat vitamin mudah larut-air ni, ia tidak akan disimpan didalam badan jika terdapat lebihan. Sebaliknya akan terus disingkirkan keluar dari dalam badan melalui sistem perkumuhan.

Jadi pastikan ambil vitamin B kompleks setiap hari.

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin B Kompleks Shaklee

1. Membekalkan Tenaga

Vitamin B Kompleks membantu proses penghadaman. Ia juga berfungsi untuk menukar lemak, protien dan karbohidrat kepada tenaga.

B Kompleks membantu mengatasi masalah mudah letih, mengantuk dan badan lesu.

2. Mengelakkan Stress Atau Tekanan

Vitamin B Kompleks Shaklee berfungsi untuk menjaga kesihatan sistem saraf. Mereka yang sering mengalami masalah ‘salah urat’ atau ‘Lazy eye‘ amat digalakkan untuk mengambil vitamin B kompleks Shaklee kerana ia mampu membantu mengatasi masalah tersebut.

Stress juga berkaitan dengan kesihatan sistem saraf kita.

Amalkan pengambilan Vitamin B Kompleks untuk mengurangkan rasa sakit kepala, migrain, tekanan, ‘moody’, cepat naik angin, sukar tidur dan murung.

3. Membantu Pertumbuhan Sihat Bayi Dalam Kandungan

Vitamin B membantu pertumbuhan dan tumbesaran yang normal bagi bayi di dalam kandungan. Ia dapat mengelakkan risiko Spina Bifida yang biasanya terjadi kepada bayi dalam kandungan yang kekurangan asid folik.

Vitamin B Kompleks akan membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang bayi.

4. Mengatasi Masalah Rambut Beruban dan Rambut Gugur

Vitamin B Kompleks membantu masalah kulit kepala seperti rambut mudah gugur dan rambut beruban. Ia mengandungi vitamin yang menjaga kesihatan rambut.

 

5. Untuk Kesihatan Mata

B Kompleks membantu menjaga kesihatan mata.

Ia membantu untuk mengurangkan masalah ‘mata letih / lazy eye’, risiko katarak, menguatkan daya ingatan, elak rabun dan bantu lebih fokus.

6. Mengelakkan Masalah Anemia

Salah satu fungsi Vitamin B Kompleks adalah membantu pembentukan sel darah merah dan antibodi. Vitamin C berfungsi untuk menjaga kesihatan salur darah manakala vitamin B penting untuk merangsang pengaliran darah yang baik dalam salur darah.

Kesannya, ia dapat membantu merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, mengelakkan masalah anemia, cepat pening, sakit kepala, muntah-muntah, mabuk laut dan darat.

7. Atasi Masalah Senggugut

Selain itu, vitamin B Kompleks juga boleh membantu masalah senggugut ataupun PMS (Premenstrual Syndrome) meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.

 

8. Mengelakkan Perleche (Masalah Hujung Bibir Pecah Atau Merekah)

Mengelakkan kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis) dan nafas berbau.

9. Detoksifikasi

B Kompleks membantu proses detox dan juga boleh meredakan alahan.

 

Order/Pertanyaan:

Taip “Order Vitamin B Kompleks” dan hantar ke Whatsapp di nombor 010-760 4946 atau klik direct link di bawah

“Order Vitamin B Kompleks”

Untuk pembelian shaklee secara online menggunakan Debit/Kredit Card, klik link dibawah.

“Order Vitamin B Kompleks Online”

 

Pengedar Dan Agen Shaklee Kubang Kerian, Kota Bharu, Kelantan

Kakda Mamikembar

Penghantaran Shaklee Seluruh Malaysia dan COD shaklee Kota Bharu

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.