Cara Beli Vitamin Shaklee Secara Online Di eSell

Membeli produk shaklee secara online kini lebih mudah dengan adanya aplikasi eSell. Apa yang anda perlukan hanyalah Kad Debit ataupun Kad Kredit sahaja. Anda tidak perlu menghubungi saya lagi untuk membuat sebarang belian. Semuanya boleh dilakukan sendiri. Mudah bukan?

Apa yang anda perlu lakukan ialah, anda hanya perlu KLIK sahaja link ataupun gambar eSell (seperti diatas) yang saya sediakan di bahagian bawah setiap entry.

Setelah anda klik link eSell tersebut, anda akan dibawa ke laman baru (website rasmi Shaklee) dan paparan seperti gambar dibawah ini akan keluar.

Seterusnya, sila klik Agree dan Next. Anda juga boleh menukar kepada Bahasa Melayu dengan klik menu pilihan di sebelah atas kanan.

Sila isikan semua maklumat seperti yang dikehendaki dan kemudian klik ‘Continue’. Pastikan semua maklumat yang diberikan adalah tepat.

Seterusnya, sila pilih barangan yang hendak dibeli kemudian klik ‘checkout’.

Setelah itu paparan terakhir adalah untuk pembayaran.

“Freight Charges” adalah “Kos Penghantaran” atau postage yang dikenakan. Kos penghantaran untuk seluruh Malaysia adalah sama iaitu sebanyak RM10.00. Barangan yang bernilai RM750.00 ke atas adalah PERCUMA. 

Pembelian Online eSell hanya boleh dilakukan dengan menggunakan Kad Kredit / Debit sahaja. Tak kisah bank apa pun, janji ada Kad Kredit / Debit. 

 1) Sila Klik dibahagian “Credit Card/Debit card”

2) Pilih Jenis Kad “Visa/Master”

3) Nama Pemegang Kad

4) 16 digit No. Kad yang berada di depan kad anda.

5) Tarikh Luput

6) Kod Keselamatan (3 digit yang berada di belakang kad)

Bila sudah selesai, sila klik ‘Confirm Payment‘.

Resit pembayaran akan diberikan sekiranya pembelian berjaya. Jika anda menghadapi masalah untuk membuat pembayaran menggunakan kad anda, sila hubungi nombor telefon Customer Service bank anda yang ada dikad anda untuk meminta bantuan.

Pihak bank kemudiannya akan memberikan akses kepada kad anda untuk digunakan membuat transaksi online.

Mudah je kan? Jika ada menghadapi sebarang masalah, jangan segan untuk menghubungi saya.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.