Best Ever Skincare. Ones Must Try

YOUTH SKINCARE

Its All About Family

MY LIFE

All the info about Shaklee Product

supplement

PRODUK Set Jerawat Batu

Cara Menghilangkan Jerawat Batu Dalam Masa 3 Hari

Macam Mana Nak Hilangkan Jerawat Batu Dengan Cepat.

Cara untuk menghilangakan jerawat batu merupakan antara carian yang paling tinggi di google. Nampaknya memang ramai yang mengalami masalah jerawat batu ni.

Untuk mengatasi masalah jerawat batu, yang paling penting sekali adalah untuk mengetahui dan memahami apakah faktor yang menjadi penyebab masalah jerawat batu itu sendiri.Setelah mengetahui sebab-sebab utama jerawat tumbuh, hari ini kakda nak kongsikan satu lagi tips penting untuk mereka yang nak kecutkan jerawat batu dalam masa paling cepat dan selamat.

Fahami Secara Ringkas Punca Jerawat Batu

Jerawat batu biasanya terjadi disebabkan oleh masalah hormon yang tidak seimbang.

Hormon yang tidak seimbang akan menyebabkan kilang minyak dibawah lapisan kulit kita akan menghasilkan minyak yang banyak. Situasi ini dipanggil sebagai overactive sebaceous glands dimana kalenjar minyak menghasilkan sebum (minyak) yang luar biasa banyaknya.

Minyak biasanya akan melalui folikal (liang bulu roma) dan jika ianya terlalu banyak, ia akan menyebabkan masalah liang roma tersumbat. Bila liang roma sudah tersumbat, ia akan mula mengembang dan membengkak.

Mereka yang mempunyai jenis liang pori-pori yang kecil, minyak yang tersumbat akan membentuk Whitehead. Dan jika sebaliknya, ia akan membentuk Blackhead (liang pori besar).

Sebum (minyak) itu sendiri sebenarnya merupakan makanan kepada bakteria penyebab jerawat. Bakteria penyebab jerawat dikenali sebagai  Propionibacterium acnes bacteria.

Kemudiannya, pori-pori yang tersumbat tadi akan menjadi benjolan yang semakin besar, merah dan bengkak kerana sudah dijangkiti dengan bakteria dan dipanggil sebagai jerawat batu.

Jadi perlu diketahui, sebenarnya jerawat batu adalah sejenis keradangan yang berlaku di kulit.

Atasi Jerawat Batu Dengan 3 Cara

Kakda cadangkan untuk mengambil 3 produk ini bagi menghilangkan jerawat batu secara semulajadi. Dan sudah tentu tanpa penggunaan bahan-bahan kimia berbahaya seperti merkuri, paraben dan ‘chemical’ yang lain.

1. Multi-Purpose Cream Herbal Blend Shaklee.

Krim Herbal Blend merupakan krim yang diekstrak daripada gabungan pelbagai herba semulajadi. Ianya juga sangat selamat kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

Cara untuk menggunakannya, picit krim Herbal Blend ini dan sapu pada jerawat batu. Jerawat batu tadi akan kecut dalam masa 3 hari. Jangan picit atau tebuk jerawat batu kerana ia akan memburukkan lagi keadaan dan melambatkan proses penyembuhan.

2. GLA Complex

Bagi mereka yang sudah lama mengalami masalah jerawat batu yang tak pernah surut, sudah tiba masanya untuk anda mengambil suplemen untuk betulkan hormon.

Masalah hormon tak seimbang adalah antara punca utama yang menyebabkan masalah jerawat tak pernah sembuh. Jangan risau kerana GLA Complex adalah sangat selamat dan tidak akan memudaratkan kesihatan anda.

Ini kerana, GLA Complex merupakan supplemen yang 100% berasaskan bahan semulajadi, terbukti secara klinikal selamat dan berkesan.

Pengambilan yang betul akan membantu anda bebas dari jerawat.

Baca lebih lanjut: Kenapa Ramai Memilih GLA Shaklee Untuk Masalah Hormon Tak Seimbang

3. Sustained Release Vita-C, 500mg

Vitamin C merupakan suplemen yang kaya dengan antioksidan. Bila ia bersifat anti-oksidan, bermaksud ia sangat berkesan untuk mengurangkan keradangan pada kulit.

Jerawat merupakan salah satu jenis keradangan yang biasa terjadi di kulit muka kita. Kulit yang tak sihat, sangat mudah diserang jerawat.

Pengambilan SR Vita-C yang konsisten juga akan membantu untuk memutihkan kulit wajah dan memudarkan parut jerawat secara semulajadi.

Testimoni

Pertanyaan Atau Order:

Sila taip “Set Jerawat Batu” di link whatsapp dibawah.

Order Set Kecutkan Jerawat Batu Sepantas 3 Hari

Atau klik link dibawah ini untuk pembelian secara online di website Shaklee menggunakan Kad Kredit atau Debit.

Order Online Set Jerawat Batu

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Nida

    Hmm ok fine. Aku tau susah kenapa blackhead ni vanyak nau nau. Haha. I miss gentle acyion makeup remover. Huhu

    December 6, 2017 at 5:23 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.