Ciri-ciri Dan Keistimewaan Serbuk Kolagen Shaklee

Sumber Kolagen Shaklee

Kolagen merupakan salah satu suplemen yang sangat mendapat tempat di hati kaum wanita. Ini kerana kolagen akan membuatkan kulit kita menjadi jauh lebih muda, menghilangkan kedut dan parut malah menjadikan kulit kelihatan jauh lebih cantik, putih dan segar.

 

Serbuk kolagen shaklee dihasilkan daripada sumber kolagen yang berkualiti tinggi iaitu daripada sisik ikan merah yang boleh berenang sejauh hampir 5000m jauh kedalam laut. Sisik Ikan merah ini sangat tahan lasak kerana mampu menahan tekanan yang sangat tinggi di dasar laut yang dalam.

Sisik ikan yang dipilih untuk menghasilkan Serbuk Kolagen Shaklee adalah sisik yang sangat premium, sangat tahan lasak dan tahan tekanan, sangat bersih dan mempunyai kandungan kolagen yang sangat tinggi.

 

Sangat Mudah Diserap Ke Dalam Badan

Untuk menjadikan sesuatu kolagen itu hebat, ia perlu mempunyai ciri-ciri mudah serap. Ia perlu mudah diserap supaya dapat digunakan dan dimanfaatkan sepenuhnya oleh badan kita. Barulah kesan optimum dapat dirasai.

 

Kolagen yang mudah diserap haruslah mempunyai berat molekul yang ringan. Kebanyakan produk kolagen diluar sana mempunyai berat molekul sekitar 300,000 dalton. (kolagen diukur dengan unit dalton) Serbuk Kolagen Shaklee mempunyai saiz molekul yang sangat kecil iaitu hanya 1000 dalton.

Kelebihan Serbuk Kolagen Shaklee Berbanding Jenama Lain

Ini membuatkan serbuk kolagen shaklee sangat mudah diserap kedalam badan. Malah kadar penyerapannya hampir 100% diserap sepenuhnya ke dalam badan. Hat tu yang buat kakDa jatuh cinta tu.hehe..tak membazir. Serap sampai habis.

Dalam setiap satu saket serbuk kolagen shaklee, ia akan membekalkan sebanyak 4,000mg kolagen kepada si pemakannya. Patut lah ramai yang kata, kulit lembab dapat dirasakan seawal 3 hari. Mantap betul!

 

Diperkaya Dengan 7 Bahan Aktif Yang Lain

Untuk memberikan kesan yang lebih optimum kepada penggunanya, Shaklee telah mencipta serbuk kolagen yang penuh dan sarat dengan manfaat dan kebaikan lain.

Selain daripada mengambil kolagen dari sisik ikan merah yang premium, 7 Bahan Aktif hebat  yang lain telah ditambah kedalam adunan Serbuk Kolagen Shaklee untuk menjadikannya lebih berkuasa.

  • Ekstrak biji Camellia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Kolagen Ikan (kolagen lain diambil tak termasuk kolagen sisik ikan merah)
  • Ekstrak Kulit Kerangan Laut
  • Lactobacillus Acidophilus
  • Vitamin C
  • Vitamin B2 dan B6

 

Terbukti Secara Kajian Saintifik

Yang istimewanya serbuk kolagen shaklee ni, keberkesanannya telah terbukti dengan kajian klinkal yang dijalankan oleh para saintis shaklee.

Ianya terbukti selamat, berkesan dan 100% menggunakan bahan semulajadi yang tidak akan memudaratkan kesihatan kita.

Semoga dengan perkongsian ini dapat membantu anda untuk memilih porduk kolagen yang terbaik untuk kesihatan diri dan orang tersayang.

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.